Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Luxemburskí reprezentanti sa v Minsku otrávili jedlom

Až 16 hráčov luxemburskej futbalovej reprezentácie má pred utorkovým kvalifikačným duelom v Borisove proti domácemu Bielorusku žalúdočné problémy a hrozí, že tento zápas sa neuskutoční v plánovanom termíne.

07.09.2015 18:30 , aktualizované: 21:18
debata

Podľa hovorcu Luxemburskej futbalovej federácie Marca Diedericha väčšia časť kádra tejto krajiny strávila dlhé hodiny na toalete s veľkými bolesťami zažívacieho traktu. Otravu jedlom Luxemburčania utrpeli pravdepodobne konzumáciou bolonských špagiet v nedeľu večer v hotelovej reštaurácii v bieloruskom Minsku. Európska futbalová únia (UEFA) situáciu pozorne monitorovala a v pondelok večer vydala vyhlásenie, podľa ktorého sa duel uskutoční podľa plánu, teda o 20.45 h SELČ v Borisove. „Ak sa na tom niečo zmení, všetkých budeme včas informovať,“ uvádza sa v správe.

Reprezentácie Bieloruska a Luxemburska sú súčasťou „slovenskej“ C-skupiny kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska. Hráči Luxemburska v sobotu doma zdolali Macedónsko 1:0, Bielorusko prehralo na Ukrajine 1:3. Oba výbery už nemajú šancu postúpiť na Euro 2016. Zaujímavosťou je, že Bielorusi a Luxemburčania si v októbri zmerajú sily s tímom SR.

Zdravotné problémy zo stravy mali v Bielorusku aj hádzanári chorvátskeho tímu RK PPD Záhreb, ktorí v nedeľu triumfovali na palubovke mužstva Meškov Brest v 5. ročníku nadnárodnej „SEHA /South East Handball Association/ Gazprom League“. Súčasťou súťaže je aj slovenský šampión Tatran Prešov. Podľa regionálneho denníka Brestskij Kurier museli z chorvátskej výpravy hospitalizovať až dvanásť osôb.

debata chyba
Viac na túto tému: #kvalifikácia ME 2016 #UEFA EURO #žaludočné problémy