Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemci si doma poradili s Poliakmi, Fíni vyhrali v Grécku

Futbalisti Nemecka zvíťazili v piatkovom domácom zápase nad Poľskom 3:1 v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska a dostali sa na čelo D-skupiny.

04.09.2015 22:40 , aktualizované: 23:20
Germany Poland Euro Soccer Foto: ,
Poliak Robert Lewandowski oslavuje gól v sieti Nemecka.
debata

Všetky góly stretnutia vo Frankfurte nad Mohanom strelili hráči Bayernu Mníchov. V 12. min otvoril skóre stretnutia domáci Thomas Müller a o sedem minút pridal druhý gól Nemcov Mario Götze. Poliakom sa do polčasovej prestávke podarilo skorigovať zásluhou kanoniera Roberta Lewandowskeho, ale v 82. min skóroval opäť Götze a prikrášlil triumf úradujúcich majstrov sveta. Poliaci po prehre klesli na druhú pozíciu za Nemcov.

Tretí sú v D-skupine Íri, ktorí v Portugalsku zdolali Gibraltár hladko 4:0. Hrdinom hostí sa stal Robbie Keane, ktorý dal dva góly. Na 4. priečku sú Škóti, ktorí v Tbilisi podľahli domácim Gruzíncom 0:1. Výber Škótska počas celého duelu ani raz nevystrelili do priestoru bránky domácich. Prvý a napokon aj víťazný gól zápasu dal v 38. min ofenzívny stredopoliar holandského tímu Vitesse Arnhem Valeri Kazaišvili.

Futbalisti Dánska remizovali v piatkovom domácom stretnutí kvalifikácie o postup na futbalové majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska na pôde Albánska 0:0 a nevyužili šancu dostať sa na čelo tabuľky I-skupiny pred Portugalsko. Dáni majú na svojom konte 11 bodov, Portugalci o jeden viac a zápas k dobru. Tretí sú Albánci, ktorí za Dánmi zaostávajú len o skóre.

V druhom zápase I-skupiny domáci Srbi zdolali Arménov 2:0. Gólový účet duelu otvoril v 22. min „vlastencom“ Hajrapetjan. Balkánci pridali druhý presný zásah v 53. min, konečnú podobu výsledku dal A. Ljalič. Obe mužstvá majú na svojom konte iba jeden bod, pretože Srbi prišli o tri body za nedohratý domáci duel proti Albánsku.

Futbalisti Severného Írska zvíťazili v piatkovom stretnutí kvalifikácie o postup na futbalové majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska na pôde Faerských ostrovov 3:1 a dostali sa na čelo F-skupiny o jeden bod pred Rumunsko, ktoré v Budapešti remizovalo s domácim Maďarskom 0:0. V treťom zápase Grécko doma neuspelo s Fínskom, keď prehralo 0:1 a bez víťazstva zostáva na dne tabuľky.

debata chyba
Viac na túto tému: #kvalifikácia ME 2016 #UEFA EURO
Načítavajú sa športové výsledky...