Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ak budú futbalisti hladní, môžu prísť, vraví Slovenka z Ovieda

V posledných rokoch života slovenskej futbalovej legendy Petra Dubovského s ním práve ona strávila najviac času.

05.09.2015 10:00
Aurélia Čarabová, Foto: ,
Bratislavčanka Aurélia Čarabová bola partnerkou Petra Dubovského vyše desať rokov.
debata

Bratislavčanka Aurélia Čarabová bola jeho partnerkou vyše desať rokov. V sobotu si na kvalifikačné stretnutie Španielsko – Slovensko oblečie jeho dres s číslom desať.

„Mám ho ešte z čias, keď Peter žil,“ približuje v súčasnosti 41-ročná Aurélia. „Vtedy som si ho dala na seba len zopárkrát, na výnimočných zápasoch. Teraz ho po dlhšom čase vytiahnem opäť zo skrine. Keď Peter zahynul, na futbal som prestala chodiť.“

Peter bol od nej o dva roky starší, spoznali sa na bratislavskom gymnáziu Ivana Horvátha, kde obaja študovali. Keď v roku 1993 prestúpil zo Slovana Bratislava do Realu Madridu, nasledovala ho a prežila s ním celých sedem španielskych rokov. Bola s ním aj na dovolenke v Thajsku, kde v júni 2000 tragicky zahynul po páde zo skaly.

„Prvé dva roky po Petrovej smrti bolo veľmi ťažkých, ale rozhodla som sa zostať v Oviede, kde sme naposledy žili. Asi aj preto, že všetko mi to tu jeho pripomínalo a stále pripomína, máme tu spoločné väzby, spomeniem si na neho každý deň. Mala som tu po piatich rokoch priateľov, ktorí mi pomohli. Našla som si tu aj prácu.“

A pred siedmimi rokmi aj nového partnera – Manuela, pred polrokom sa im narodila dcéra Daniela. „Práve tu mám na návšteve aj synovca Marka, všetci dnes vyrazíme na futbal, dokonca aj s dcérkou, hoci sa zápas začína neskoro večer. Aj keď je môj partner Španiel a žijem v tejto krajine už väčšinu života, budem, samozrejme, držať palce Slovákom. Netipujem, ale verím, že to zvládnu,“ vraví pred stretnutím.

Mimochodom, jej partner vlastní reštauráciu v Las Caldas, kde sú ubytovaní aj slovenskí reprezentanti. „Je to menšia dedinka neďakeko Ovieda. Hotel našich futbalistov je hneď oproti. Už som volala aj vedúcemu mužstva Robovi Tomaschekovi, aby sa zastavili na kávu, alebo sa prišli aj najesť, ak nebudú spokojní so stravou a budú hladní,“ usmieva sa Aurélia Čarabová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Dubovský #Oviedo #Aurélia Čarabová