Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalová bomba: Kucka ide do Milána. Dokážem, že som hoden AC, tvrdí

Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka bude do 30. júna 2019 hráčom talianskeho klubu AC Miláno. V rámci Serie A prestúpil z konkurenčného FC Janov. O transfere v piatok oficiálne informovala internetová stránka nového zamestnávateľa 28-ročného stredopoliara.

28.08.2015 09:16 , aktualizované: 14:46
Juraj Kucka, FC Janov Foto: ,
Juraj Kucka.
debata (2)

„Som veľmi šťastný. Pre mňa je to skvelá príležitosť a nádherná výzva. Do Milána som pricestoval včera v noci, všetko sa udialo veľmi rýchlo. Už zajtra je pred nami zápas s Empoli a ja chcem odovzdať to najlepšie zo mňa. Veľmi túžim po tom, aby som si počínal dobre. Bývalý spoluhráč Luca Antonelli mi povedal, že už ma očakáva. Odkázal som jemu aj Andreovi Bertolaccimu, že sa teším na opätovné stretnutie, oboch dôkladne poznám,“ povedal pre mediálne oddelenie AC Miláno Kucka, ktorý v piatok absolvoval obligátne zdravotné testy na klinike Madonnina a potom podpísal zmluvu. V FC Janov mal kontrakt ešte na jednu sezónu.

„Moje prvé dojmy sú nádherné. Záujem Milána bol pre mňa prekvapením. Dúfam, že pomôžem mužstvu zdolávať čo najvyššie méty. Urobím všetko, čo je v mojich silách, aby som dokázal, že som hoden takejto dôvery,“ citoval Kucku portál Football Italia ešte pred definitívnym dotiahnutím transferu. Rovnaký zdroj dodal, že zainteresované kluby sa údajne dohodli na odstupnom 3 milióny eur (plus potenciálne bonusy vo výške 1 milión eur).

Bojnický rodák Juraj Kucka v minulosti hral na profesionálnej úrovni aj za Podbrezovú, Ružomberok a Spartu Praha. Do FC Janov prišiel z českej metropoly v januári 2011.

AC Miláno je 18-násobným majstrom Talianska (naposledy v sezóne 2010/2011) a sedemkrát triumfovalo v prestížnej kontinentálnej Lige majstrov (najčerstvejšie v súťažnom ročníku 2006/2007). Zverencov Srba Sinišu Mihajloviča prezývajú „rossoneri“.

Mužstvo skončilo v najvyššej domácej dlhodobej súťaži 2014/2015 na 10. priečke v tabuľke. Do novej sezóny Serie A vstúpilo minulú nedeľu prehrou 0:2 na pôde Fiorentiny. Empoli bude hostiť v sobotu o 20.45 h.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Kucka #AC Miláno