Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kandidáti na šéfa FIFA kritizujú Platiniho: Blatterovi pomohol k stoličke

Bývalý reprezentačný kapitán Trinidadu a Tobaga a aktuálne kandidát na post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) David Nakhid spochybnil reformátorské ambície Francúza Michela Platiniho, ktorý má záujem o rovnakú funkciu.

27.08.2015 10:27
Michel Platini, Sepp Blatter Foto: ,
Michel Platini gratuluje Seppovi Blatterovi po jeho znovuzvolení do pozície šéfa FIFA.
debata

„Ako by mohol niečo zmeniť? Bol súčasťou aparátu, ktorý priviedol FIFA tam, kde je teraz,“ povedal pre The Associated Press 51-ročný rodák z Port of Spain.

Platiniho korupčný škandál vo vnútri FIFA nezasiahol, ale niektorí funkcionári mu pripomínajú jeho niekdajšie priateľstvo s dosluhujúcim prezidentom Seppom Blatterom zo Švajčiarska. „V dnešnej dobe je v móde byť Blatterovým nepriateľom, ale bol to práve Platini, kto mu v roku 1998 pomohol k prezidentskej stoličke,“ kritizoval šéfa Európskej futbalovej únie (UEFA) bývalý viceprezident FIFA a momentálne ďalší z uchádzačov o najvyššiu funkciu vo FIFA Čchung Mong-jun z Kórejskej republiky.

Uchádzači o kreslo šéfa FIFA majú čas na oznámenie kandidatúry do 26. októbra 2015. Prezidenta následne o štyri mesiace zvolia zástupcovia 209 národných federácií.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michel Platini #Sepp Blatter #David Nakhid #Medzinárodná futbalová federácia FIFA