Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Eto'o čaroval v Turecku, brankár Zlámal šokoval v Česku

Kamerunský "lev" Samuel Eto'o to s futbalovou loptou stále vie. Tridsaťštyriročný útočník si v sobotu na trávniku Basaksehiru odkrútil parádny debut v drese tureckého Antalyasporu.

16.08.2015 20:56
debata

Za stavu 1:1 v 50. min skvelým sólom prinavrátil svojmu tímu náskok, o pätnásť minút neskôr, už za stavu 2:2, prekrásnym volejom pod brvno z dvanástich metrov rozhodol o troch bodoch pre hostí.

Bývalý 118-násobný reprezentant Kamerunu (56 gólov) má za sebou zastávky v FC Chelsea, Interi Miláno, Barcelone či Reale Madrid. Pred príchodom do Turecka pôsobil v talianskej Sampdorii Janov.

Brankár Zlámal hlavičkou zachránil bod

Sobotňajšie malé pražské futbalové derby medzi domácou Duklou a Bohemians 1905 malo nečakaného hrdinu – brankára Zdeňka Zlámala. Dvadsaťdeväťročný gólman hostí okrem viacerých dobrých zákrokov gólom v nadstavenom čase vyrovnal na konečných 2:2. Dlháň z Přerova po rohovom kope hlavičkou nikým nekrytý prekonal náprotivka Filipa Radu. Stal sa prvým brankárom v českej lige, čo dal gól z hry.

„Ani si to poriadne neuvedomujem. Odmalička som si predstavoval, že pôjdem na štandardku a dám gól. Bol to môj tajný sen, ktorý sa stal skutočnosťou,“ uviedol v rozhovore pre iDnes.cz Zlámal, ktorý žartom okrem iného dodal: „Musím si skontrolovať zmluvu, či tam náhodou nemám nejakú prémiu za strelený gól.“

debata chyba