Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Greguš: Chceme držať krok s Plzňou a Spartou

Po dobrom štarte v novom ligovom ročníku prišlo rozčarovanie v pohárovom stretnutí. Futbalisti Jablonca na čele so slovenským reprezentantom Jánom Gregušom v úvode sezóny zvládli ťažký zápas v Přibrame (3:2), ale vzápätí podľahli v Európskej lige doma FC Kodaň (0:1).

01.08.2015 08:00
Ján Greguš Foto: ,
Ján Greguš
debata

„Je to pre nás veľké sklamanie, musíme si aspoň čiastočne napraviť náladu v nedeľňajšom stretnutí s Bohemiansom,“ reaguje 24-ročný nitriansky rodák.

Neuspokojil vás fakt, že ste Kodaň zdolali vo februári v príprave 2:0?
Nemyslím si, že to bolo v tom. Vyhrali sme v prípravnom zápase, vedeli sme, že nás čaká teraz úplne iné stretnutie. Pripravovali sme sa naň zodpovedne, nič sme nepodceňovali.

V čom bola chyba?
Kodaň bola efektívna. Dala síce pekný gól, ale bola to jej jediná poriadna strela na bránku. My sme mali dosť šancí, aj ja som sa do jednej dostal, ale brankár mi to chytil. Mali sme dať v prvom polčase nejaký gól a vyzeralo by to inak.

Je už budúcotýždňová odveta stratená?
Dúfam, že nie. Najmä v prvom polčase sme ukázali, že s týmto súperom sa dá hrať. Priniesol vyrovnaný priebeh, možno sme boli aj lepší. Ešte sa nevzdávame. Pokúsime sa streliť gól na ihrisku súpera. Bude to už asi teraz ťažšie, ale chceme byť úspešní.

Prvý ligový zápas v Přibrame naznačoval, že mužstvo je na úvodné zápasy dobre pripravené…
V ňom sa nám dá sotva niečo vyčítať, možno až na zbytočnú penaltu. Strelili sme vonku tri góly. O to viac mala prehra s Kodaňou trpkú príchuť. Pokazila dobrý prvý dojem.

Sparta a Plzeň boli v úvode pohára úspešné. Dá sa s nimi bojovať v lige o titul?
Chceme byť s nimi v top trojke, aj v minulom ročníku sme odohrali s nimi zväčša dobré zápasy. Spartu sme v pohári dva razy zdolali, postúpili cez ňu.

Takže mohol by byť majstrom aj Jablonec?
To si netrúfam tvrdiť. Pôjdeme od zápasu k zápasu. Kým sa bude rozhodovať o titule, čaká nás ešte dlhá cesta. Zatiaľ musíme s týmito favoritmi udržať krok, nesmú nám ujsť. Najbližšie nás čaká doma Bohemians, dúfam, že si spravíme pred pohárovou odvetou lepšiu chuť.

Predtým ste pôsobili v Ostrave a nosili ste aj kapitánsku pásku. Aké postavenie máte v Jablonci?
Dôležité je, že pravidelne hrávam. Aj keď patrím medzi mladších hráčov, vnímajú ma ako jedného zo skúsenejších. Tak ma berú aj spoluhráči na ihrisku. Máme kvalitný tím a dobrý mix mladosti a skúsenosti.

Nechceli ste sa už v lete posunúť ďalej?
V budúcnosti by som si určite rád zahral v zahraničí. To je moja priorita. Keď som bol v Ostrave, mal som aj nejaké ponuky zo zahraničia, ale Jablonec sa mi javil ako najlepšie riešenie. Má perspektívny, kvalitný tím. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť, ale zatiaľ chcem ešte niečo odohrať v českej lige.

Máte vysnívanú niektorú súťaž či klub, kde by ste si chceli zahrať?
Mám pocit, že momentálne je najkvalitnejšia nemecká liga, aj čo sa týka veľkého diváckeho zázemia. Ale každá popredná súťaž v Európe má niečo do seba a nerobím medzi nimi nijaké poradie. Rozdiely nie sú príliš veľké. Zahrať si v ktorejkoľvek z nich, by bol pre mňa posun v ďalšej kariére.

Očakáva sa, že práve vaša generácia už v najbližšej budúcnosti viac potiahne reprezentačný tím. Ako vnímate skupinu, ktorú vytiahli Slovákom v kvalifikácii MS 2018?
Na reprezentačnej úrovni už nie je nijaký zápas ľahký. Na každý sa treba stopercentne pripraviť, či vás čaká Anglicko alebo Litva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Greguš #Baumit Jablonec