Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovanista Peltier zlyhal. Do semifinále posunul Panamu

Po futbalistoch Jamajky a USA postúpili do semifinále Gold Cupu aj hráči Panamy a Mexika. V nedeľňajšom stretnutí v americkom East Rutherforde Panamu v súboji s Trinidadom a Tobagom posunul medzi najlepšie štyri tímy rozstrel zo značky bieleho bodu, keď predtým sa zápas skončil 1:1.

20.07.2015 08:27
Peltier Foto: ,
Lester Peltier z Trinidadu a Tobago (23).
debata

Mexiko si poradilo s Kostarikou 1:0 po predĺžení. Po futbalistoch Jamajky a USA postúpili do semifinále Gold Cupu aj hráči Panamy a Mexika. V nedeľňajšom stretnutí v americkom East Rutherforde Panamu v súboji s Trinidadom a Tobagom posunul medzi najlepšie štyri tímy rozstrel zo značky bieleho bodu, keď predtým sa zápas skončil 1:1. Mexiko si poradilo s Kostarikou 1:0 po predĺžení.

Futbalisti Panamy sú na šampionáte Severnej a Strednej Ameriky a karibskej oblasti akoby pozitívne začarovaní. Najprv im tri navlas rovnaké výsledky 1:1 zabezpečili postup do štvrťfinále a v ňom sa so súperom opäť rozišli 1:1. Panama viedla od 36. min zásluhou Luisa Tejadu, o vyrovnanie sa postaral v 53. min Kenwyne Jones. Rozhodujúcou chvíľou penaltového rozstrelu bolo zlyhanie útočníka Slovana Bratislava Lestera Peltiera, ktorý v deviatej sérii neprekonal brankára Jaimeho Penedu. Panamčania triumfovali 6:5. Hráči Trinidadu a Tobaga mohli rozhodnúť už v siedmej sérii, ale Daniel Cyrus po predchádzajúcom zlyhaní Alberta Quintera prestrelil bránku.

Panamčania obhajujú na Gold Cupe finálovú účasť spred dvoch rokov. Ich tréner po postupe do semifinále prejavil veľkú radosť. „Odohrali sme jeden z našich najlepších zápasov na tomto turnaji. Nech sa toto stretnutie neposudzuje len podľa tesného výsledku, ale aj podľa predvedenej hry,“ uviedol tréner Panamy Hernán Darío Gómez. Narážal na výraznú prevahu svojho tímu vo všetkých herných činnostiach na ihrisku: počet striel na bránku 5:0, počet rohov 13:0 a celkový čas strávený s loptou 58% – 42%. „Chýbal nám dostatočný pokoj v koncovke, ale napokon sme zaslúžene postúpili,“ doplnil Gómez.

V poslednom štvrťfinálovom stretnutí, ktoré sa hralo rovnako na Metlife Stadium v East Rutherforde, Mexičania pred vyše 74 000 divákmi celý zápas aj predĺženie búšili do kostarickej obrannej pevnosti, až sa napokon v samom závere dočkali víťazného rozuzlenia z pokutového kopu. V poslednej štvrtej minúte nadstaveného času asistent hlavného rozhodcu Američan Eric Boria upozornil hlavného Waltera Lópeza z Guatemaly na diskutabilný zákrok Roya Millera na Oribeho Peraltu a ten ukázal na biely bod. Jedenástku Andres Guardado premenil. Šesťnásobný šampión Mexiko sa v semifinále stretne s Panamou. Tréner Kostaričanov Paulo Wanchope si napriek tvrdému úderu v závere po zápase zachoval nadhľad. „Taký je futbal. Mexiko hralo veľmi dobre, malo svoje šance, nevedeli sme ich skrotiť,“ vyhlásil Wanchope.

Kostaričania prehrali vo štvrťfinále Gold Cupu tretíkrát po sebe. Paradoxné je, že v rovnakej fáze turnaja sa lúčili aj vlani na majstrovstvách sveta v Brazílii, kde ich po penaltovom rozstrele vyradili Holanďania. „Od začiatku turnaja sa trápime s efektivitou a ja neprestávam veriť, že to prekonáme. Stále však nie a nie strieľať góly. Raz sa nám to môže vypomstiť,“ komentoval tréner Mexičanov Miguel Herrera.

Semifinálové zápasy Jamajka – USA a Panama – Mexiko sú na programe v stredu 22. júla v Atlante.

Výsledky – štvrťfinále – nedeľa:

Panama – Trinidad a Tobago 1:1 po predĺžení, 6:5 na strely zo značky pok. kopu (1:1 – 1:1, 1:0)
Góly: 36. Tejada – 53. Kenwyne Jones, rohodujúci pokutový kop premenil Pimentel

Mexiko – Kostarika 1:0 po predĺžení (0:0, 0:0)
Gól: 120.+ Guardado (z pok. kopu), 74 187 divákov

debata chyba
Viac na túto tému: #Gold Cup #Lester Peltier