Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Američania rozstrieľali Kubu. V semifinále ich čaká Jamajka

Futbalisti Spojených štátov amerických potvrdili rolu favorita a v prvom štvrťfinálovom stretnutí Gold Cupu v Baltimore zvíťazli nad Kubáncami vysoko 6:0 (4:0). Súpermi obhajcov prvenstva spred dvoch rokov Američanov v semifinále budú Jamajčania, ktorí si poradili s Haiťanmi 1:0 (1:0).

19.07.2015 08:15
Clint Dempsey Foto: ,
Clint Dempsey oslavuje jeden zo svojich gólov do siete Kuby.
debata

Kubánci nastúpili na štvrťfinále bez piatich hráčov, ktorí počas turnaja opustili mužstvo, a ďalší dvaja sa zranili krátko pred zápasom. Až štyri zo šiestich gólov na MT Bank Stadium strelili Američania už v prvom polčase a útočník Clint Dempsey sa na „poltuctovom“ víťazstve pred takmer 38 000 divákmi podieľal hetrikom.

Pre 32-ročného skúseného zakončovateľa a zároveň kapitána tímu to bol prvý trojgólový zápis v jednom stretnutí v reprezentačnej kariére a na aktuálne prebiehajúcom šampionáte Severnej, Strednej Ameriky a karibskej oblasti dosiahol už šesť zásahov. Ďalšie góly Američanov strelili Gyasi Zardes, Aron Johannsson a Omar González.

„Dobre sme začali, rýchlo sme strelili gól a potom sa nám už hralo dobre. S potrebným sebavedomým a prehľadom sme kontrolovali vývoj,“ cituje Dempseyho denník The Baltimore Sun.

Rozhodnutie v súboji Jamajky a Haiti padlo už po šiestich minútach hry. Útočník tímu Houston Dynamo Giles Barnes trafil z veľkého uhla priestor medzi nohami brankára Haiti Johnnyho Placida. Jamajčania postúpili do semifinále Gold Cupu prvýkrát od roku 1998.

„Súper hral dobre v obrane a mal solídny pohyb. Niečo podobné budeme môcť očakávať aj od Američanov v stredajšom semifinále. Bude to náročný test, ale my si veríme,“ uviedol strelec gólu Barnes.

USA – Kuba 6:0 (4:0)
Góly: 3., 63. a 76. Dempsey, 13. Zardes, 31. Johannsson, 44. Omar González

Jamajka – Haiti 1:0 (1:0)
Gól: 6. Barnes

Zostávajúci štvrťfinálový program:
Nedeľa (East Rutherford):
Trinidad a Tobago – Panama (22.30 h SELČ)
Mexiko – Kostarika (1.30 h už v pondelok SELČ)

debata chyba
Viac na túto tému: #Gold Cup #futbalová reprezentácia USA