Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blatter útočí na Nemcov i Francúzov. Za MS v Katare vraj môžu práve oni

Šéf Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter povedal v nedeľňajšom interview, že prezidenti Francúzska a Nemecka vyvinuli politický nátlak na členov organizácie pred voľbami dejísk MS 2018 a 2022, ktoré sa uskutočnia v Rusku, resp. Katare.

05.07.2015 12:18
Sepp Blatter Foto: ,
Sepp Blatter.
debata

„Boli tu dva politické zásahy od Francúza Nicolasa Sarkozyho a Nemca Christiana Wulffa. Snažili sa ovplyvniť svojich zástupcov v hlasovaní. Preto teraz máme šampionát v Katare. Nech sú za to zodpovední tí, ktorí o tom rozhodli. Ak si výkonný výbor zvolí za hostiteľskú krajinu Katar, ja to musím akceptovať,“ uviedol 79-ročný Švajčiar pre Welt am Sonntag.

Podľa Blattera dostal Nemecký futbalový zväz (DFB) odporúčanie od Wulffa, aby vo voľbách zahlasoval za Katar z ekonomických dôvodov. Bývalý šéf DFB Theo Zwanzinger napísal vo svojej knihe, že Wulff sa ho pýtal na šance Kataru, ale odmietol, že to malo akýkoľvek vplyv na voľby. V tom čase člen výkonného výboru Franz Beckenbauer nikdy neprezradil, komu dal svoj hlas.

Švajčiara Blattera napriek rozsiahlej korupčnej afére zvolil na májovom kongrese za opätovného prezidenta FIFA, no štyri dni po voľbách 2. júna oznámil svoju rezignáciu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sepp Blatter #Medzinárodná futbalová federácia FIFA