Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peru obhájilo bronz na Copa América

Futbalisti Peru obsadili 3. miesto na juhoamerickom šampionáte Copa América v Čile. V súboji o bronz si poradili v Concepcióne s Paraguajom 2:0.

04.07.2015 08:02
Peru, Copa América Foto: ,
Peruánska radosť po zápase o 3. miesto na Copa América.
debata

Strelecky sa v druhom polčase presadili André Carrillo a Paolo Guerrero, pre ktorého to bol už štvrtý gól na turnaji a vyrovnal sa Čiľanovi Eduardovi Vargasovi na čele tabuľky kanonierov. Na Copa América strelil útočník Flamenga sedem z posledných desiatich gólov svojho tímu.

Peru skončilo tretie aj na predchádzajúcom Copa América v roku 2011. Paraguaj bol pred štyrmi rokmi druhý. V tohtoročnom finále nastúpia v sobotu v Santiagu futbalisti domáceho Čile proti Messiho Argentíne.

Po bezgólovom prvom polčase otvorili skóre hráči Peru v 48. min, keď sa po rohu prudkou strelou presadil Andre Carrillo. Paraguaj, ktorý v semifinále prehral 1:6 s Argentínou, mohol vyrovnať v 68. min, keď šancu Edgara Beníteza najskôr zblokoval Carlos Ascues a lopta sa potom odrazila do žrde.

Tridsaťjedenročný Guerrero potom v závere poistil výsledok svojim 25. gólom v reprezentácii, čím sa priblížil k národnému rekordu Teofila Cubillasa na rozdiel jedného zásahu.

Peru – Paraguaj 2:0 (0:0)

Góly: 48. Carrillo, 89. Guerrero

debata chyba
Viac na túto tému: #Peru #Copa América
Načítavajú sa športové výsledky...