Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Argentína zmietla Paraguaj 6:1. Messi nestrieľal, ale nabíjal

Futbalisti Argentíny postúpili po jasnom semifinálovom víťazstve 6:1 nad Paraguajom do finále juhoamerického šampionátu Copa América a v nedeľu nastúpia v súboj o trofej proti domácemu Čile.

01.07.2015 07:46 , aktualizované: 12:40
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi v semifinále Copa América proti Paraguaju.
debata

Hviezda z FC Barcelona Lionel Messi síce neskóroval, ale rozdal spoluhráčom tri gólové prihrávky. O presné zásahy úspešnej reprezentácie sa podelili krídelník Manchestru United Ángel di María, ktorý sa presadil dvakrát, jeho klubový kolega Marcos Rojo, Javier Pastore, Sergio Agüero a Gonzalo Higuaín. Za „Los Guaraníes“ skóroval len v závere prvého polčasu Lucas Barrios.

Argentína čaká na zisk veľkej trofeje už dlhých 22 rokov, zatiaľ naposledy uspela na Copa América 1993. Juhoamerický šampionát vyhrala doteraz štrnásťkrát, ak zdolá v sobotu Čile, vyrovná sa v historickej tabuľke celkových prvenstiev vedúcemu Uruguaju. Čile nastúpi na prvé finále od roku 1987, doteraz ešte nevyhralo Copa América. Paraguaj bude hrať o deň skôr v Concepcióne o bronz proti Peru.

Dvadsaťosemročný Messi nedal v najcennejšom drese gól už vyše 900 minút, v utorok však bol hlavným ťahúňom ofenzívy „Albiceleste“. „Nemusí rozvlniť sieť. Pokiaľ iba rozdáva asistencie ako v semifinále, nemôžeme nič namietať. Dôležité je, že sa podriadil kolektívu, je šťastný a nemá problémy. Nepotrebuje byť streleckým kráľom, aby bol spokojný,“ povedal argentínsky tréner Gerardo Martino, ktorý Messiho viedol aj v metropole Katalánska v sezóne 2013/2014. „Nie sú to síce majstrovstvá sveta, ale pre nás všetkých je to významné podujatie. Odohrali sme výborné stretnutie,“ doplnil na ca2015.com 52-ročný kouč Martino.

Paraguaj mal byť pre favorita náročnou prekážkou, no ani zdrvujúca prehra nepokazila náladu jeho kormidelníkovi Ramónovi Díazovi. „Chceli sme dosiahnuť výsledok už teraz, sme však len na začiatku dlhodobého procesu. Stále máme pred sebou mnoho práce. Mužstvo prejavilo odhodlanie, som naň hrdý, rovnako by mali byť aj obyvatelia Paraguaja. Pomôžeme nám to vyrásť, budeme analyzovať naše predstavenia. Copa América je pre každého krásnou skúsenosťou. Všetci účastníci sa zlepšili, čo je prísľubom kvalitnej kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta v roku 2018. Náš semifinálový súper ukázal silu a potenciál, ale my sme sa už zamerali na Peru. Ďakujem každému, zabojujeme o tretí stupienok,“ zhodnotil na ca2015.com 55-ročný Argentínčan na lavičke Paraguaja Ramón Díaz.

Argentína – Paraguaj 6:1 (2:1)

Góly: 15. Rojo, 27. Pastore, 47. a 53. Di María, 80. Agüero, 83. Higuaín – 43. Barrios

debata chyba
Viac na túto tému: #Argentína #Lionel Messi #Paraguaj #Copa América
Načítavajú sa športové výsledky...