Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blatter oznámil, že rezignoval pre dobro FIFA

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter v sobotňajšom rozhovore pre Walliser Bote prezradil, že jeho rozhodnutie odstúpiť z postu bolo vyslobodením.

27.06.2015 19:31
Sepp Blatter Foto: ,
Prezident FIFA Sepp Blatter sa v piatok ochotne odfotil s robotníkmi, ktorí sa podieľajú na stavbe nového múzea FIFA v Zürichu.
debata

„Rezignácia bola jediná možnosť, ako uvoľniť tlak na zamestnancov a sponzorov. Som riadne zvolený prezident a chcem zanechať FIFA v dobrom stave,“ odôvodnil svoje rozhodnutie 79-ročný skúsený funkcionár.

Za najrealistickejší termín mimoriadneho kongresu, na ktorom delegáti jednotlivých krajín vyberú Blatterovho nástupcu, označil začiatok roka 2016, aby sa stihla dodržať štvormesačná volebná kampaň a voľby nekolidovali s decembrovými majstrovstvami sveta klubov v Japonsku.

„Čaká ma ešte veľa práce. Som legálnym prezidentom. Futbalu som zasvätil 40 rokov života, využijem preto všetky svoje sily a budem pracovať až do konca. Najdôležitejšie bude posilniť demokratické princípy vo vedení FIFA,“ načrtol prvý muž svetového futbalu Sepp Blatter ďalšie kroky v reformách.

Švajčiar 2. júna šokujúco oznámil rezignáciu z funkcie prezidenta FIFA iba štyri dni po svojom znovuzvolení do funkcie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sepp Blatter #Medzinárodná futbalová federácia FIFA