Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Blatter: Nerezignoval som. Na múzeum ešte nie som pripravený

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA Joseph Blatter znova vyvolal špekulácie o svojej budúcnosti.

26.06.2015 13:52
Sepp Blatter Foto: ,
Prezident FIFA Sepp Blatter.
debata (2)

V rozhovore pre švajčiarsky denník Blick odmietol, že by na začiatku júna na svoju funkciu rezignoval. Vraj ju iba ponúkol k dispozícii a je na mimoriadnom kongrese, aby rozhodol.

Sedemdesiatdeväťroč­ného funkcionára znovuzvolili do čela FIFA na konci mája, hoci tesne predtým vypukol veľký korupčný škandál a zatkli niekoľko jeho blízkych spolupracovníkov. O štyri dni neskôr Blatter oznámil, že sám zmeny vo FIFA nepresadí a že ponúka svoju funkciu.

„To ale neznamená, že som rezignoval,“ cituje Blattera denník Blick. „Iba som dal svoj mandát k dispozícii pre mimoriadny kongres,“ uviedol. „Iba tí, ktorí poznajú minulosť, môžu porozumieť súčasnosti a vytvárať budúcnosť. Ešte nie som zrelý na múzeum alebo na to, aby som sa stal voskovou figurínou,“ dodal s úsmevom. FIFA bude rozhodovať o termíne nových volieb v júli, kongres sa pravdepodobne uskutoční najskôr v decembri.

Svojím prehlásením Blatter opäť rozvíril špekulácie, či nemieni napriek korupčnému škandálu pokračovať vo vedení FIFA, na ktorej čele je od roku 1998. Už v polovici júna švajčiarsky denník Schweiz am Sonntag na základe anonymného zdroja uviedol, že Blatterovi súkromne vyjadrili podporu zástupcovia niektorých zväzov z Afriky a Ázie a požiadali ho, aby si rozhodnutie odstúpiť ešte rozmyslel.

O jeho pretrvávajúcim záujme o predsednícky post údajne svedčí aj odchod hovorcu FIFA Waltera de Gregoria, ktorý vraj patril medzi zástancov „nového začiatku“ a odporúčal Blatterovi, aby skončil.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Sepp Blatter #Medzinárodná futbalová federácia FIFA