Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čile je na nohách, Uruguaj neobháji trofej na Copa América

Futbalisti Uruguaja neobhája prvenstvo na turnaji Copa América, v stredajšom štvrťfinále juhoamerického šampionátu v Santiagu prehrali s domácim Čile 0:1.

25.06.2015 07:29
Mauricio Isla, Alexis Sánchez Foto: ,
Radosť Čiľanov. Mauricio Isla oslavuje gól so spoluhráčom Alexisom Sánchezom.
debata (1)

O jediný gól stretnutia sa postaral v 82. min Maurício Isla, ktorý trafil presne z hranice šestnástky do pravého dolného rohu. Čile v zápase dominovalo, malo 80 % držanie lopty. Uruguaj vsadil na defenzívu. Čile ešte nikdy nevyhralo Copa América, v semifinále nastúpi proti lepšiemu zo štvrtkového duelu Peru – Bolívia.

Rozhodujúci gól zápasu

„Nepoznáme nášho ďalšieho súpera, ale stále snívame náš sen. Dnes sme museli tvrdo bojovať a chcem sa poďakovať fanúšikom, že celý čas stáli za nami,“ uviedol útočník Čile Alexis Sánchez.

Dramatický súboj dohrával Uruguaj len s deviatimi hráčmi. Už po hodine musel nútene odísť z ihriska po druhej žltej karte Edinson Cavani, v závere išiel pod sprchy aj Jorge Fucile. Po druhom vylúčení sa dlhšie nehralo, rozhodcovia museli tlmiť vášne na oboch stranách.

Vylúčenie Jorgeho Fucila

Už Cavaniho vylúčenie bolo z pohľadu Uruguaja kontroverzné, keďže útočníka Paríža St. Germain za chrbtom hlavného arbitra vyprovokoval k úderu Gonzálo Jara. „Cítime veľkú horkosť v našich ústach. Všetci videli, že pravda je inde,“ tvrdil po zápase tréner Uruguaja Oscar Tabárez.

Copa América – štvrťfinále:
SANTIAGO
Čile – Uruguaj 1:0 (0:0)
Gól: 81. Isla, ČK: 63. Cavani, 88. Fucile (obaja Uruguaj)

Zostávajúci štvrťfinálový program:
Štvrtok 25. júna: Bolívia – Peru
Piatok 26. júna: Argentína – Kolumbia
Sobota 27. júna: Brazília – Paraguaj

1 debata chyba
Viac na túto tému: #uruguajská futbalová reprezentácia #čílska futbalová reprezentácia #Copa América
Načítavajú sa športové výsledky...