Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Talianom na postup nestačilo ani víťazstvo nad Anglickom

K už známym semifinalistom Dánsku a Nemecku sa na tohtoročných majstrovstvách Európy futbalistov do 21 rokov v Česku (17. - 30. júna) z moravskej základnej B-skupiny napokon pridali Portugalsko z prvého a Švédsko druhého miesta. Boje v “béčku” vyvrcholili v stredu večer. V Uherskom Hradišti remizovali po nevídanom závere druhého polčasu mladí reprezentanti z Iberského polostrova so severskými rovesníkmi 1:1.

24.06.2015 22:50
marco benassi, taliansko, anglicko, ME 21 Foto: ,
Radosť v podaní Marca Benassiho (vľavo) po góle do siete Anglicka.
debata

V Olomouci triumfovali Taliani nad Angličanmi 3:1. V 13. min Harry Kane výstavnou kolmicou vysunul Dannyho Ingsa, ten však vo vyloženej príležitosti trafil len bočnú sieť talianskej bránky. O desať minút neskôr vzal kanonier Tottenhamu Hotspur Kane zodpovednosť na seba, ale po jeho krásnej strele sa na zadnej žrdi vyznamenal gólman a kapitán “azúrových” Francesco Bardi.

Čo sa nepodarilo anglickému hráčovi s číslom 9 na drese, vyšlo už o ďalšie dve minúty talianskej “deviatke”, Andrea Belotti trafil pekne z voleja. Zaskočených “troch levov” zakrátko šokoval druhým gólom Marco Benassi. V 40. min sa až k zakončeniu zvnútra pokutového územia prekľučkoval Nathan Redmon, no taliansky brankár Bardi opäť zachránil.

V závere prvého polčase pálil spoza šestnástky Kane, Bardi bol aj tentoraz pripravený. Onedlho po zmene strány chýbali Angličanom len centimetre pri pokuse Jesseho Lingarda. V 70. min zvýšil už na 3:0 pre Taliansko svojím druhým presným zásahom v zápase Benassi. V nadstavenom čase druhého dejstva dosiahol Nathan Redmond aspoň čestný úspech Anglicka.

Väčšina z 11 563 divákov na olomouckom štadióne podporovala zverencov trénera Garetha Southgata, ale tí svoju stredajšiu úlohu nezvládli a s “malým Eurom” sa rozlúčili. Presvedčivé víťazstvo na postup napokon nestačilo ani družine pod vedením kouča Luigiho Di Biagia, keďže ten si neskorým vyrovnávajúcim gólom v dueli s Portugalskom zabezpečili Švédi. Eliminácia Angličanov navyše znamená, že sa nebude konať barážový súboj o miestenku na olympijských hrách v roku 2016 v brazílskom Riu de Janeiro. Na ten sa spoliehali domáci Česi.

Anglicko – Taliansko 1:3 (0:2)
Góly: 90.+ Redmond – 27. a 72. Benassi, 25. Belotti

Portugalsko – Švédsko 1:1 (0:0)
Góly: 82. Paciencia – 89. Tibbling

debata chyba
Viac na túto tému: #euro #UEFA #talianska futbalová reprezentácia do 21 rokov #anglická futbalová reprezentácia do 21 rokov #ME 2015 do 21 rokov