Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Messi oslávil jubileum víťazstvom. Argentína postupuje s Paraguajom

Futbalisti Argentíny sa stali víťazmi B-skupiny na juhoamerickom futbalovom šampionáte Copa América. V sobotňajšom zápase vo Viňa del Mar zdolal favorit tím Jamajky 1:0.

21.06.2015 08:23 , aktualizované: 11:44
Messi Foto: ,
Lionel Messi (vľavo) uniká jamajskému kapitánovi Rololphovi Austinovi.
debata

O výhre rozhodol už v 11. min Gonzalo Higuaín. Pre Jamajku sa Copa América po tretej prehre 0:1 skončila. Argentínska hviezda Lionel Messi odohral 100. duel reprezentačnej kariéry. Stal sa 328. hráčom na svete, ktorý pokoril túto métu, a len piatym Argentínčanom. Rekordérom Albiceleste je so 143 štartmi za národný tím Javier Zanetti.

„Mali sme dobrý prvý polčas, ale v tom druhom poklesla naša intenzita hry. Ak chceme uspieť vo vyraďovacej fáze, musíme sa zlepšiť,“ povedal Messi. „Druhý polčas – to bola z našej strany nuda. Mali sme kontrolu nad hrou, ale nič sme nevymysleli smerom dopredu. Ak to nezmeníme, neohrozíme nielen Jamajku, ale ani kvalitnejších súperov,“ uviedol argentínsky kouč Gerardo Martino.

Fotku s Lionelom Messim chce mať azda každý.

„Najmä na začiatku zápasu sme mali príliš veľa rešpektu pred súperom. Hráči boli nervózni, keď videli behať vedľa seba Messiho, Di Maríu či Mascherana. V druhom polčase to už bolo lepšie,“ skonštatoval nemecký tréner Jamajky Winfried Schäfer.

Argentínčania vyhrali štyri predchádzajúce podujatia majstrovstiev Južnej Ameriky, ktoré sa konali v Čile. Naposledy to však bolo ešte v roku 1991. V domácom prostredí v roku 2011 sa Messi a spol. lúčili už vo štvrťfinále po prehre s Uruguajom.

V úvodnom sobotňajšom súboji B-skupiny remizovali v La Serene futbalisti Uruguaja s Paraguajom 1:1 (1:1). Skóre zápasu otvoril v 29. min uruguajský stopér José Maria Giménez, keď skóroval hlavou po rohovom kope. Na konci prvého polčasu rovnako po rohu vyrovnal Lucas Barrios na konečných 1:1. Obhajcovia prvenstva Uruguajčania si po víťazstve a prehre zapísali do tabuľky B-skupiny remízu a skončili na 3. mieste, z ktorého napokon postúpia aj do štvrťfinále.

Istotu postupu do štvrťfinále majú na Copa América najlepšie dva tímy z každej skupiny, ku ktorým sa pridajú dvaja najlepší z tretích miest.

Výsledky sobotňajších stretnutí na juhoamerickom futbalovom šampionáte Copa América v Čile:

B-skupina:
Uruguaj – Paraguaj 1:1 (1:1)
Góly: 29. Giménez – 44. Barrios

Argentína – Jamajka 1:0 (1:0)
Gól: 11. Higuaín

Tabuľka:
    Z V R P S B
1. Argentína 3 2 1 0 4:2 7
2. Paraguaj 3 1 2 0 4:3 5
3. Uruguaj 3 1 1 1 2:2 4
4. Jamajka 3 0 0 3 0:3 0
debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #argentínska futbalová reprezentácia #copa américa 2015