Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neymar na Copa América dohral, dostal štvorzápasový trest

Brazílska ofenzívna hviezda Neymar predčasne končí svoje účinkovanie na juhoamerickom futbalovom šampionáte Copa América v Čile.

20.06.2015 09:18 , aktualizované: 18:27
Neymar Foto: ,
Brazílska hviezda Neymar.
debata

Dvadsaťtriročný futbalista totiž dostal dištanc na zostávajúci priebeh turnaja za skrat v závere štvrtkového duelu proti Kolumbii (0:1). Neymar neuniesol frustráciu z nepodareného výkonu seba i svojich spoluhráčov a po konečnom hvizde hlavného arbitra napálil loptu do súperovho obrancu Armera.

Brazílsky virtuóz, ktorý navyše nešportovo hlavou zasiahol obrancu súpera Murilla, zaplatí aj pokutu 10-tisíc dolárov. Brazília sa plánuje voči trestu odvolať. Keďže Neymar dostal v prvom súboji Brazílie žltú kartu a napomenutie ho neminulo ani vo štvrtok, hviezdny útočník dostal automaticky dištanc na jeden duel.

Futbalová konfederácia Južnej Ameriky (CONMEBOL) mu za spomenutý prešľap po štvrtkovom súboji „naparila“ ďalší trest na tri stretnutia.

Člen disciplinárnej komisie Alberto Lozada vo svojom vyhlásení objasnil, čo viedlo k exemplárneho trestu pre hráča FC Barcelona. Neymar si po zápase počkal v útrobách štadióna na rozhodcu a začal ho urážať. „Najhoršie zo všetkého bolo, že hráč po zápase čakal na rozhodcu. Následne ho hrubo urážal, čo celú záležitosť ešte zhoršilo v jeho neprospech a viedlo k dlhšiemu dištancu. Bol to z jeho strany akt agresie, ktorý sa trestá zastavením činnosti na viac zápasov,“ cituje portál Gulf News slová Lozadu.

Brazílčanov na turnaji čaká ešte jeden zápas v základnej skupine a v prípade postupu maximálne ďalšie tri, aj to len ak sa „kanárikom“ podarí prebojovať sa do finále. Ak sa tak nestane, trest si Neymar prenesie do nasledujúcej edície juhoamerického šampionátu.

Brazílčania za nezvládnutý zápas vinili slabý výkon rozhodcu Enriqueho Ossesa. Lodivod päťnásobných majstrov sveta Dunga vyhlásil: „Nie je dobré, keď sa po zápase hovorí o výkone hlavného arbitra. Pokiaľ sa pozriete na celý priebeh dnešného stretnutia, bude vám jasné, že jeho škaredý záver súvisí s výkonom rozhodcu, ktorý na seba neustále a zbytočne upozorňoval.“

Jeden z favoritov celého turnaja môže na absenciu svojho lídra doplatiť už v záverečnom zápase základnej skupiny, ktorá môže byť pre „Selecao“ konečnou. Pokiaľ chce mať Brazília postupovú situáciu pevne vo svojich rukách, musí v kľúčovom stretnutí zdolať Venezuelu.

Jednému z najlepších brazílskych futbalistov všetkých čias Ronaldovi sa nepáči, akým spôsobom sa trávniku v dueli s Kolumbiou prezentoval jeho krajan Neymar.

„Je neakceptovateľné, čo urobil a následne povedal. V súčasnom období prechádza ťažkým obdobím. Správa sa veľmi agresívne a neprijíma nič dobré od svojho okolia. Takto sa jednoducho nesmie správať, keď má oblečený brazílsky dres,“ vyhlásil o Neymarovi pre Globo Ronaldo Luiz Nazario de Lima, ako znie občianske meno 15-gólového strelca na záverečných turnajoch MS, na ktorých získal dve zlaté a jednu striebornú medailu. Ronaldo je zároveň dvojnásobným víťazom Copa América (1997 a 1999).

debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #Neymar #2015 #Copa América