Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bolívia dostala na Copa América päťku, i tak však postúpila

Futbalisti Čile zvíťazili vo svojom záverečnom vystúpení v A-skupine na juhoamerickom šampionáte Copa América v domácom prostredí v Santiagu nad Bolíviou vysoko 5:0 a z 1. miesta sa kvalifikovali do štvrťfinále.

20.06.2015 08:29 , aktualizované: 18:34
Eduardo Vargas, Čile, Copa América Foto: ,
Eduardo Vargas zakončuje jednu z akcií futbalistov Čile.
debata

Nenápadný stredopoliar Charles Aránguiz, jeden z najlepších hráčov minuloročných MS v Brazílii, dal dva góly. Hráčovi, o ktorého sa v poslednom období intenzívne zaujíma nemecký Bayer Leverkusen, sa proti Bolívii darí. Zo šiestich reprezentačných gólov až štyri zaznamenal proti tomuto súperovi.

Ďalšie presné zásahy pridali útočník Arsenalu Londýn Alexis Sánchez a obranca Gary Medel. Skóroval aj bolívijský kapitán Ronald Raldes, ale do vlastnej siete. Sánchez navyše v jednoznačnom zápase pre organizátorskú krajinu trafil dvakrát konštrukciu bránky.

Tréner Čiľanov Jorge Sampaoli po stretnutí chválil svojich zverencov za to, že udržali prvé miesto v skupine. „Celý zápas sme mali pod kontrolou. Boli sme veľmi silní a mali sme niečo, čo nám predtým chýbalo. Odohrali sme skvelý zápas na neuveriteľne vysokej úrovni. Pred štvrťfinále nezmeníme svoj štýl. To je jediný spôsob, ako zdolať aj favorizovanejšie tímy. Už proti Mexiku sme strelili tri góly (3:3) a dnes sa nám to podarilo opäť. Charles Aránguiz dnes podal úžasný výkon,“ povedal podľa portálu goal.com Sampaoli.

Bolívia napriek vysokej prehre postúpila do štvrťfinále, keďže v druhom zápase Ekvádor zdolal Mexiko 2:1 a posunul sa s troma bodmi na 3. miesto tabuľky. Pre Mexiko sa turnaj končí. Bolívia sa dočkala postupu medzi najlepších osem tímov Copa América po 18 rokoch. Práve šampionát v roku 1997 v domácom prostredí priniesol doteraz posledný výrazný úspech Bolívie – zisk strieborných medailí. Okrem spomenutého kovu získala Bolívia už len zlato v roku 1963, taktiež ako organizátorská krajina kontinentálnych majstrovstiev.

„Už pred zápasom sme vedeli, že sme postúpili, preto sme sa na poslednú chvíľu rozhodli pre zmeny v zostave. Niekoľkým hráčom sme chceli dopriať oddych. Výsledok nezodpovedá rozdielu medzi Čile a Bolíviou. Vieme, aký máme potenciál v plnej sile,“ cituje portál soccerway.com slová bolívijského trénera Mauricia Soriu.

Triumf Ekvádora spôsobil, že si vo štvrťfinále s určitosťou zahrajú aj Argentína a Paraguaj, obidve mužstvá majú v B-skupine po dvoch odohraných stretnutiach zhodne štyri body. Krok od postupu je obhajca Uruguaj, ktorý by musel prehrať s Paraguajom o dva góly, aby mal horšiu bilanciu ako Ekvádor.

Výsledky piatkových zápasov – A-skupina:

Čile – Bolívia 5:0 (2:0)
Góly: 3. a 66. Aranguiz, 37. A. Sánchez, 79. Medel, 86. Raldes (vl.)

Mexiko – Ekvádor 1:2 (0:1)
Góly: 64. Jimenez (z pok. kopu) – 26. Bolaňos, 57. Valencia

**Tabuľka: **
    Z V R P S B
1. Čile 3 2 1 0 10:3 7
2. Bolívia 3 1 1 1 3:7 4
3. Ekvádor 3 1 0 2 4:6 3
4. Mexiko 3 0 2 1 4:5 2
debata chyba
Viac na túto tému: #Bolívia #Čile #2015 #Copa América