Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stopka pre Neymara na Copa América. Nastúpiť môže až v semifinále

Futbalová hviezda a kapitán brazílskej reprezentácie Neymar príde po štvrtkovom skratovom vylúčení v zápase s Kolumbiou o dva zápasy svojho tímu na juhoamerickom šampionáte Copa América.

18.06.2015 21:36
Neymar Foto: ,
Brazílska hviezda Neymar po nepremenenej šanci v zápase proti Kolumbii.
debata

Barcelonský útočník v závere štvrtkovej prehry (0:1) neuniesol frustráciu z nepodareného výkonu seba i svojich spoluhráčov a po konečnom hvizde hlavného arbitra napálil loptu do súperovho obrancu Armera.

Brazílsky virtuóz, ktorý nešportovo hlavou zasiahol i obrancu Murilla, dostal dvojzápasový dištanc, ktorý však podľa denníku Daily Mail môže direktoriát turnaju ešte predĺžiť. Neymar bude môcť pomôcť „kanárikom“ najskôr v semifinálovom zápase. Nedávny víťaz Ligy majstrov s Barcelonou sa po zápase kajal: „Po záverečnom hvizde rozhodcu som odkopol loptu, ktorá trafila súperovho hráča. Spravil som chybu, ale je to súčasť hry. Prehrali sme zaslúžene, pretože sme nehrali dobre. Frustrovaný som i z vlastného výkonu.“

Lodivod päťnásobných majstrov sveta Dunga hľadal vinu inde: „Nie je dobré, keď sa po zápase hovorí o výkone hlavného arbitra. Pokiaľ sa pozriete na celý priebeh dnešného stretnutia, bude vám jasné, že jeho škaredý záver súvisí s výkonom rozhodcu, ktorý na seba neustále a zbytočne upozorňoval,“ vyjadril sa na adresu Enriqueho Ossesa brazílsky kouč.

Jeden z favoritov celého turnaja môže na absenciu svojho lídra doplatiť už v záverečnom zápase základnej skupiny, ktorá môže byť pre „Selesao“ konečnou. Pokiaľ chce mať Brazília postupovú situáciu pevne vo svojich rukách, musí v kľúčovom stretnutí zdolať Venezuelu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #brazílska futbalová reprezentácia #copa américa 2015