Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blatter vraj zvažuje, že na čele FIFA zostane

Sepp Blatter bude možno usilovať o zotrvanie na čele Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA. Podľa anonymného zdroja švajčiarskeho denníka Schweiz am Sonntag mu súkromne vyjadrili podporu zástupcovia niektorých zväzov z Afriky a Ázie a požiadali ho, aby si rozhodnutie odstúpiť ešte rozmyslel.

14.06.2015 15:58
Sepp Blatter Foto: ,
Sepp Blatter.
debata (15)

Šéf kontrolnej komisie FIFA Domenico Scala, ktorý má za úlohu dohliadnuť na chystané voľby nového predsedu, však Blattera pred úmyslom zostať varoval. V oficiálnom vyjadrení vyhlásil, že je „potrebné pokračovať v začatom procese výmeny predsedu, ako bolo oznámené“.

Sedemdesiatdeväťroč­ný Blatter ohlásil rezignáciu pred necelými dvoma týždňami krátko po svojom znovuzvolení predsedom FIFA pod tlakom neustále sa rozrastajúceho korupčného škandálu vo svetovom futbale, na čele ktorého stál od roku 1998. FIFA bude jednať o termíne nových volieb v júli, nového lídra by mohli funkcionári zvoliť najskôr v decembri.

Podľa švajčiarskeho denníka však Blatter vážne pomýšľa na to, že sa funkcie nevzdá. O jeho obnovenom záujme o predsednícky post údajne svedčí aj odchod hovorcu FIFA Waltera de Gregoria, ktorý vraj patril medzi zástancov „nového začiatku“ a odporúčal Blatterovi, aby odišiel.

De Gregorio, ktorý odstúpil tento týždeň po tom, čo v diskusnej relácii rozprával vtip na účet FIFA, sa k špekuláciám nevyjadril.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Sepp Blatter #Medzinárodná futbalová federácia FIFA