Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

A sme opäť na začiatku, ľutoval prehru na Islande český brankár Petr Čech

Brankár Petr Čech po prehre 1:2 na Islande ľutoval, že sa českí futbalisti vrátili v kvalifikácii majstrovstiev Európy na začiatok.

13.06.2015 09:18
Petr Čech Foto:
Brankár Česka Petr Čech.
debata

Národný tím utrpel po marcovej domácej remíze 1:1 s Lotyšskom druhú bodovú stratu po sebe a klesol v tabuľke skupiny na druhé miesto o dva body za svojho piatkového súpera.

„Bohužiaľ sme sa vrátili späť na začiatok. Štyrmi výbornými výsledkami sme si vytvorili výhodu, ktorú málokto čakal. Bohužiaľ v posledných dvoch zápasoch sme ju totálne devalvovali,“ povedal Čech novinárom v Reykjavíku.

„Uhrali sme bod s tímom, ktorý o postup bojovať nebude (Lotyšsko) a vrátili sme bohužiaľ do hry Island. Po tých našich spoločných výsledkoch 2:1 a 1:2 nám nepomôže ani vzájomná bilancia,“ pripomenul Čech jesenné víťazstvo nad Islandom 2:1 v Plzni.

Ľutoval, že národný tím na Islande lacno stratil náskok po vedúcom góle Bořka Dočkala z 55. minúty. „Vo chvíli, keď sme sa dostali do vedenia 1:0, všetko vyzeralo veľmi dobre. Bohužiaľ myslím, že ten gól nám paradoxne ublížil. Island začal hrať jednoduchšie, agresívnejšie, všetko im začalo vychádzať. Vedenie sme neudržali dosť dlho na to, aby sme oslabili ich odhodlanie vyrovnať. Začali sme robiť viac chýb a oni to využili,“ podotkol gólman Chelsea.

Severský tím hneď po piatich minútach vyrovnal a v 76. minúte otočil stav po chybe Lukáša Váchu. „Vyrovnaním sa vrátili do hry, bolo vidieť, ako im to dodalo veľa sebavedomia a pohody. Je škoda, že sme im umožnili dať druhý gól po technickej chybe, keď sme stratili loptu vo vápne. Bod by bol solídny,“ uvažoval Čech.

Váchovi vôbec nič nevyčítal. „Sme jeden tím, keď sa niečo nepodarí, tak sa nepodarí a ideme ďalej. Vo futbale sa proste chyby stávajú,“ dodal tridsaťtriročný brankár.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Čech #česká futbalová reprezentácia #kvalifikácia ME 2016
Načítavajú sa športové výsledky...