Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalisti USA zaskočili aj majstrov sveta. Klinsmann: Zaslúžená výhra

Futbalisti USA zaskočili po Holanďanoch aj Nemcov a v Kolíne nad Rýnom zdolali zverenci Jürgena Klinsmanna domácich úradujúcich majstrov sveta 2:1. Oba duely rozhodol zámorský výber v záveroch, v Amsterdame minulý piatok vyhral 4:3.

11.06.2015 08:12
Jürgen Klinsmann, Joachim Löw Foto: ,
Tréner USA Jürgen Klinsmann (vľavo) a jeho náprotivok z nemeckel lavičky Joachim Löw.
debata

V Kolíne viedli Nemci od 12. min po zásahu Maria Götzeho, krátko pred prestávkou však vyrovnal Mikkel Diskerund a v 87. min sa strelou spoza šestnástky presadil striedajúci Bobby Wood, ktorý hral druhú nemeckú najvyššiu súťaž za Aue. Nemci utrpeli od minuloročného triumfu na majstrovstvách sveta tretiu prehru.

„Bol to zápas so šťastným koncom pre nás. Za vývoj v druhom polčase, keď sme si utvorili viaceré šance, sme si výhru zaslúžili. Moji zverenci sú šťastní, tento úspech dodá futbalu v USA ešte viac pozornosti,“ povedal tréner zámorského tímu Jürgen Klinsmann, ktorý v roku 2006 priviedol Nemecko k bronzu na majstrovstvách sveta. Na americkej lavičke je od roku 2011. S USA už zdolal Nemecko aj vo Washingtone v roku 2013, vlani na svetovom šampionáte v Brazílii však vo vzájomnom súboji neuspel. Pre Američanov je výhra povzbudením pred júlovým Gold Cupom, šampionátom zóny CONCACAF.

Nemcov čaká v sobotu kvalifikačný duel ME 2016 s Gibraltárom v portugalskom Fare. „S pribúdajúcimi minútami zápasu sme strácali energiu a nedokázali sme odpovedať na dobrú americkú hru. Ak by sme dokázali premeniť naše šance v úvode duelu, súboj by sa asi vyvíjal iným smerom a tím USA by mal väčšie problémy,“ uviedol kouč Nemcov Joachim Löw.

Nemci mali možnosť v závere vyrovnať, Khedirova strela skončila na konštrukcii bránky. „V sobotu musíme hrať oveľa lepšie. A rovnako aj v ďalších dueloch, aby sme sa nedostali do podobných problémov,“ skonštatoval Götze.

Informácie pochádzajú z webov Kickeru a Eurosportu.

debata chyba
Viac na túto tému: #nemecká futbalová reprezentácia #Jürgen Klinsmann #americká futbalová reprezentácia