Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po smrti fanúšika vypukli v Poľsku nepokoje

Deväť ľudí zadržali počas tretej noci nepokojov v poľskom Knurowe, ktoré vyvolalo usmrtenia futbalového fanúšika gumovým projektilom zo strany policajných zložiek.

05.05.2015 15:50
knurow, poľsko, polícia, dlažobná kocka,... Foto: ,
Ulice poľského mesta Knurow sa v posledných dňoch zmenili na bojovú zónu.
debata

Výsledky pondelkovej pitvy potvrdili, že muž zomrel na následky zranení po zasiahnutí gumovým projektilom a masívne krvácanie.

Skupina mladých ľudí si ako odpoveď zvolila útok na policajnú stanicu v Knurowe. Konflikty s policajtmi vypukli v sobotu počas futbalového zápasu Concordia Knurow – Ruch Radzionkov.

Usmrtený 27-ročný muž bol v skupine ľudí, ktorá vtrhla na ihrisko. Počas nepokojov bolo zranených 14 policajtov a 39 výtržníkov skončilo za mrežami.

Vtrhnutie fanúšikov na ihrisko a následné usmrtenie 27-ročného fanúšika gumovým projektilom

Boniek vyzval k mieru

Prezident Poľského futbalového zväzu Zbigniew Boniek, ktorý sa v čase tragédie nachádzal vo Varšave na stretnutí finále národného pohára, neskôr vyjadril ľútosť nad udalosťami v Knurówe. "Bohužiaľ, radosť z úspešného finále Poľského pohára vo Varšave zatienili správy z Knurówa.

Nepokoje na štadiónoch a v uliciach, k tomu smrť fanúšika – to sú javy, ktoré jednoducho nemôžeme tolerovať. Zvlášť, keď na jednom mieste pretrváva radosť zo športu a na inom zase bitky, intervencia polície a nakoniec tragédia v podobe úmrtia fanúšika. Obraciam sa na všetky poľské futbalové rodiny: Usilujme sa o mier a normálnosť na našich štadiónoch. Záleží len na vás, ako sa rozhodnete," uviedol vo svojom mimoriadnom vyhlásení Boniek.

debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #polícia #fanúšikovia #nepokoje #chuligáni #usmrtenie