Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kmotrík uvažuje, že sa vzdá štadióna

Majiteľ futbalového ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík uvažuje, že sa vzdá štadióna, ktorý by mal vyrásť v najbližších mesiacoch na Tehelnom poli.

04.05.2015 21:55
štadión tehelné pole, búranie štadiónu, stavba,... Foto: ,
Majiteľ futbalového ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík.
debata (7)

„Ideálne by bolo, keby ho vlastnil štát alebo samospráva, ktokoľvek iný ako Slovan alebo Ivan Kmotrík, bude menej problémov,“ vyhlásil v pondelok večer po ligovom stretnutí jeho klubu s FK Senica.

Reagoval tak na komplikovanú situáciu, ktorá vládne v súvislosti s výstavbou Národného futbalového štadióna. Podľa neho by bolo potom menej komplikácií s výstavbou ako doteraz. „Rokujeme so samosprávami, mestskou časťou, primátorom Bratislavy, so župou, skúšame aj s vládou. Niektorí ľudia majú pocit, že chcem na štadióne zarábať. Nemám také ambície, ani nepotrebujem vlastniť štadión,“ informoval Kmotrík.

Podľa neho je teraz dôležité, aby mala štadión Bratislava. „Dnes tu som, zajtra nemusím, ale štadión tu zostane. Aj preto sme zatiaľ nečerpali od štátu ani euro. Mohli sme už vlani získať časť dotácie, ale nechceme čerpať štátne peniaze pokiaľ nebude jasné, ako to všetko bude,“ pokračoval.

Kmotrík vyhlásil, že si zaplatí, aby Slovan mohol na novom štadióne v budúcnosti hrávať. Stále nie je nič uzavreté a očakáva, že definitívne rozhodnutie by mohlo padnúť v najbližších týždňoch. Podnikateľ má naďalej záujem, aby sa štadión postavil, podľa neho je reálne, aby sa to podarilo za osemnásť až dvadsať mesiacov.

Za všetky doterajšie práce nečaká náhradu. „Nechcem, aby vznikla patová situácia, stálo nás to už dosť peňazí, ale nebudem pýtať ani euro. Teraz mi nejde o peniaze. Ide o to, aby sa stavba reálne dokončila a potom mohol na štadióne Slovan aj hrávať. Nebolo by dobré, keby na Národnom štadióne nik nehrával, to by nebolo výhodné ani pre štát,“ zdôraznil Kmotrík.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík #Národný futbalový štadión