Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusnák zažiaril dvoma gólmi vo finále Holandského pohára

Hráči Groningenu vďačia za triumf 2:0 v nedeľňajšom finálovom stretnutí Holandského pohára nad tímom PEC Zwolle slovenskému futbalistovi Albertovi Rusnákovi.

03.05.2015 21:03 , aktualizované: 04.05.2015 11:57
debata

Dvadsaťročný ofenzívny stredopoliar po zmene strán strelil oba góly, keď na trávniku štadióna De Kuip v Rotterdame prekonal súperovho brankára Warnera Hahna v 64. aj 75. min.

„Je to naozaj skvelé, Groningen žil pohárom od prvého kola. Myslím si, že nikde inde by sa takto neoslavovalo,“ citoval slová mládežníckeho reprezentanta SR pre Fox Sports web nu.nl.

Albert Rusnák je hráčom Groningenu od januára tohto kalendárneho roka. V prvej polovici sezóny 2014/2015 hosťoval z anglického Manchestru City v inom holandskom klube Cambuure: „Mám fantastický pocit, hneď vo svojom prvom ročníku v Holandsku sa radujem z domáceho pohára. Uspeli sme ako tím. Nezáleží na tom, aký výkon sme predviedli, v týchto zápasoch sa počíta jedine výsledok. Keď som sa ráno pred zápasom zobudil, myslel som jedine na víťazstvo. Boli sme trochu nervózni, ale v druhom polčase sme sa už dostali k našej typickej hre a vďaka tomu sa nám podarilo skórovať.“

Na stretnutí boli údajne prítomní aj zástupcovia anglického Manchestru City, ktorí pozorne sledovali ofenzívneho stredopoliara Groningenu. Rusnák pritom opustil Manchester len vlani v lete, keďže sa nedostal do prvého mužstva. Podľa informácií britského denníka Daily Mail „Citizens“ v ostatnom čase sledujú progres slovenského mladíka a uvažujú aj o jeho návrate.

Rusnák si v nedeľu zároveň splnil jeden zo svojich snov – zahrať si na známom štadióne De Kuip. Doteraz nikdy nenastúpil v domovskom stánku miestneho Feyenoordu. „Ešte keď som si obliekal dres Cambuuru, hrali sme proti tomuto súperovi v Leeuwardene. Groningen v tom čase čelil Feyenoordu na jeho pôde. Počul som však, že je úžasné hrať zápas na tomto štadióne,“ citoval začiatkom apríla slová rodáka z českého Vyškova portál metronieuws.nl.

Talentovaný ofenzívny stredopoliar napodobnil svojho otca Alberta Rusnáka st., ktorý sa na štadióne De Kuip predstavil 1. októbra 1997 v drese 1. FC Košice v rámci skupinovej fázy Ligy majstrov 1997/98. Košice vtedy podľahli Feyenoordu 0:2.

Výsledok nedeľňajšieho finálového stretnutia Holandského pohára:

PEC Zwolle – Groningen 0:2 (0:0) – Albert Rusnák (Groningen) odohral celé stretnutie, v 64. a 75. min dal gól / hralo sa v Rotterdame

debata chyba
Viac na túto tému: #Albert Rusnák ml. #FC Groningen #finále Holandského pohára