Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šesták v sezóne dohral. Možno v Bochume neostane

Zlá správa z Bochumu. Stanislav Šesták v aktuálnej sezóne dohral. Má poranený meniskus v ľavom kolene a za svoj druholigový nemecký klub v závere súťaže už nenastúpi a nemôže s ním rátať ani tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák na júnový kvalifikačný zápas s Macedónskom. "Nie je to nič vážne, ale čaká ma operácia," informoval 32-ročný futbalista z Bochumu.

29.04.2015 10:00
Stanislav Šesták Foto: ,
Stanislav Šesták.
debata

Mali ste na výber aj iné riešenie?
Skôr či neskôr by som sa operácii nevyhol. Mám poškodený meniskus a lekár mi povedal, že iná možnosť nie je. Takéto zranenie sa nedá liečiť liekmi, iným spôsobom ako artroskopiou. Mohol som si len vybrať, kedy bude na ňu najvyhovujúcejší termín. Po konzultáciách som sa rozhodol pre okamžité riešenie, zhodli sme sa, že teraz je najvhodnejší čas.

Sezóna však vrcholí a aj Bochum čakajú ešte náročné zápasy…
Ešte tri týždne a sezóna sa skončí. Hovoril som aj s asistentom reprezentačného trénera Štefanom Tarkovičom, aby sa aj on vyjadril, lebo v najbližšom termíne by som mužstvu chýbal. Nasledujúci zápas reprezentácie bude až v septembri, dovtedy by som mal byť opäť k dispozícii. Pre mňa je veľmi dôležité, aby som v lete stihol začiatok prípravy na novú sezónu. Chcem hrávať v klube v základnej zostave, len tak mám šancu, že si udržím aj miesto v reprezentácii.

Na problémy s kolenom ste sa sťažovali dlhší čas. Ako došlo k zraneniu?
Neviem presne povedať, kedy som si meniskus poškodil. Koleno ma pobolievalo asi tri týždne, ale čo spôsobovalo ťažkosti, netuším. Až uplynulú sobotu na tréningu som odrazu pocítil väčšiu bolesť. Išiel som na magnetickú rezonanciu a tá odhalila problém. Bolesti by neustupovali, skôr naopak a hrozilo, že sa situácia ešte zhorší. Keďže sezóna už finišuje a potom nasledujú dovolenky, rád by som sa vrátil domov a podrobil sa operácii na Slovensku, kde by som potom absolvoval aj rehabilitáciu. Zdá sa mi to logické. Na kolená je u nás špecialista doktor Malinovský, už som s ním aj telefonicky hovoril. Teraz ešte potrebujem súhlas v klube, stretnem sa s jeho zástupcami a dúfam, že nebudú trvať na tom, aby som sa liečil v Nemecku.

Rodina sa už vrátila na Slovensko?
V najbližších dňoch manželka s deťmi zamieria domov. Dcéra Lilly je druháčka a mala by chvíľu chodiť do slovenskej školy.

Ako ste spokojný s uplynulým rokom v Bochume?
Zažil som lepšie i horšie obdobia. Mal som najskôr pevné miesto v zostave, potom som musel oň zavše aj bojovať. To bolo v poriadku, ale v zime, po príchode nového trénera, sa moja pozícia v tíme trochu zhoršila. Mal úplne inú filozofiu ako jeho predchodca, kvôli ktorému som sa v podstate aj vrátil do Bochumu. Nový kouč preferoval bojovníkov, sústreďoval sa na také typy hráčov, ja nie som vo všeobecnosti takto vnímaný. Takže sezóna bola ako počasie – striedavo-oblačno. Nechcem ju však definitívne hodnotiť, lebo sa ešte neskončila a dokonca nemáme ani istotu, či sa v súťaži udržíme.

Bochum je trinásty v tabuľke a od zostupových miest ho delí štyri kolá pred koncom sedem bodov. Vládnu ešte reálne obavy o udržanie v súťaži?
Stratili sme zbytočne veľa bodov, mohli sme byť v tabuľke niekde úplne inde. Teraz sa to nejako na nás sype, minulý týždeň sme napríklad na pôde Mníchova 1860, ktorý je hneď pod nami, dostali gól v 92. minúte, prehrali sme 1:2, rozhodca už odpískal len koniec. Tým sme súpera trochu nakopli, už bol na tom dosť zle. Máme v závere sezóny veľmi zlé vyžrebovanie. Čaká nás líder súťaže Ingolstadt a tiež mužstvá, ktoré sa zachraňujú a pre ne by to mohli byť súboje, v ktorých budú mať poslednú šancu. Potrebujeme ešte možno bod-dva a nebolo by ideálne, keby sme ich museli vybojovať v záverečnom stretnutí celého ročníka. To je veľký tlak a nervozita, nechcem si to ani predstaviť…

Vy ste dali deväť gólov, ste druhý najlepší strelec v tíme. Lepšie je na tom len Terrode, ktorý sa drží na čele tabuľky strelcov celej súťaže s pätnástimi gólmi…
Moja bilancia nie je zlá, som s ňou vcelku spokojný. Po návrate s tureckého pôsobenia som nabehol do prípravy o niečo neskôr, nezahrával som priame kopy a ani jedenástky. Navyše, Simon je najlepší strelec súťaže, v podstate sme hrali na neho a dal aj štyri góly z penalty, takže z hry sme na tom skoro podobne.

Zostávate aj v budúcej sezóne v Bochume?
Istotu nemám, tá nie je nikdy. Platí však, že s Bochumom mám ešte zmluvu na ďalší rok. Keďže sme sa stále ešte nezachránili, neviem sa ani vyjadriť k svojej budúcnosti. Keby došlo k najhoršiemu – ale na to nechcem ani pomyslieť, alebo to privolávať – zmluvu mám len na prvú a druhú bundesligu… Nebol som teraz futbalovo úplne najšťastnejší, lebo mi chýbala trénerova dôvera, podpora. Uvidíme, čo sa stane po sezóne, lebo viacerým spoluhráčom sa končia hosťovania, zmluvy, určite nastane pohyb v kádri. Netvrdím na sto percent, že tu zostanem.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Šesták #VfL Bochum