Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

UEFA rozhodla: Rusi vyhrali nedohraný zápas v Čiernej Hore 3:0

Disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) skontumovala zápas G-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 Čierna Hora - Rusko výsledkom 3:0 v prospech hostí.

08.04.2015 21:02
Igor Akinfejev Foto: ,
Brankára Ruska Igora Akinfejeva musela z ihriska po zásahu svetlicou priamo do hlavy odniesť.
debata

Čierna Hora musí ďalší domáci duel 5. septembra proti Lichtenštajnsku odohrať bez divákov a zaplatí pokutu 50-tisíc eur. UEFA zároveň na dva roky podmienečne uzavrela balkánskej krajine štadión na jedno stretnutie.

Súboj sa 27. marca v Podgorici nedohral pre výtržnosti divákov. Prvýkrát ho prerušili už v 2. min, keď trafila svetlica ruského brankára Igora Akinfejeva do hlavy. Po polhodinovom čakaní sa pokračovalo, ale v 67. min za bezgólového stavu trafil Dmitrija Kombarova počas strkanice hráčov pri postrannej čiare predmet hodený z hľadiska a medzi divákmi vypukli nepokoje.

„Podľa nášho názoru by sme mali zvíťaziť kontumačne,“ uviedol vo vyhlásení na druhý deň po zápase prezident Ruského futbalového zväzu (RFS) Nikolaj Tolstych. Podľa neho sa mal duel stopnúť už po úvodnom incidente na Akinfejeva, ale delegát Barry Bright vtedy nevzal do úvahy námietky Rusov.

Na čele G-skupiny figurujú Rakúšania s 13 bodmi, Rusi majú na treťom mieste osem a a Čiernohorci na štvrtom päť bodov.

debata chyba
Viac na túto tému: #ruská futbalová reprezentácia #futbalová reprezentácia Čiernej Hory