Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škrtel po skvelej sezóne v Liverpoole: Ani sedem gólov nestačilo, smial sa

Slovenský obranca Martin Škrtel piaty zárez vo svojom futbalovom životopise neurobil. Trofej pre najlepšieho Futbalistu roka za rok 2014 mu tesne vyfúkol jeho reprezentačný spoluhráč Marek Hamšík.

29.03.2015 12:44
furbalista roka 2014, skrtel Foto: ,
Cena fanúšikov si vďaka internetovému hlasovaniu odniesol Martin Škrtel.
debata (4)

„Rozdiel medzi víťazom a druhým v poradí bol v histórii ankety druhý najmenší,“ povedal organizátor všetkých 22 ročníkov súťaže a futbalový redaktor denníka Pravda Michal Zeman.

Dôrazný obranca priamo na pódiu nejavil známky sklamania, naopak, Hamšíkov prínos pre tím, ktorého je sám kapitánom, vyzdvihol. „Aj druhé miesto je pekné. Gratulujem Marekovi, ocenenie si zaslúžil, podával vynikajúce výkony, v zápase proti Španielsku ukázal svoj formát, keď svoje individuálne kvality podriadil tímu,“ blahoželal 30-ročný stopér FC Liverpool.

Futbalista roka 2014 Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Víťaz ankety Futbalista roka 2014 Marek Hamšík...

Ten potom rozosmial svojich spoluhráčov z tímu, i vedľa stojaceho Hamšíka, keď na bilancovanie minulej sezóny z úst moderátora Marcela Merčiaka (36 zápasov v Premier League a 7 gólov), stroho skonštatoval. „Vidíte, sedem gólov a stále to nestačilo na víťazstvo“. Keď Merčiak propomenul jeho viac ako šesťročné reprezentačné gólové suchoty, s úsmevom odvetil „Tak to asi preto“.

Škrtel potom nadviazal na svojich predrečníkov v mestskom divadle v Žiline, Jánov Kozáka a Ďuricu, a na prvé miesto postavil celý tím. „Fungujeme ako jedna veľká rodina, toto ocenenie by si tento rok zaslúžil azda každý. Dosiahli sme vynikajúce výsledky, v piatok proti Luxembursku sme na tieto výkony nadviazali a ja iba dúfam, že sa nám v našich kariérach bude takto dariť aj naďalej,“ zaželal sebe i ostatným Škrtel.

Atmosféra na Anfield nedovolí poľaviť

Po slávnostnom vyhlásení ankety sa rozhovor so Škrtelom zvrtol na jeho pôsobenie v Liverpoole. Na Anfield Road pôsobí od roku 2008 a zápasovú atmosféru pozná priam dokonale. „Vždy pred zápasom sa dotkneme klubového znaku. Je to symbol klubu, symbol štadióna,“ opísal rituál všetkých hráčov slávneho klubu.

„Keď počujete všetkých ľudí spievať hymnu, každého hráča to nabudí k dobrému výkonu. Vo väčších zápasoch, s lepšími súpermi, je atmosféra výnimočná. Nikomu nedovolí poľaviť, každý musí makať na sto percent,“ priznal.

Jeho stretnutia v červenom drese sleduje aj jeho rodina. „Viem, kde presne sedia. Vždy sa s nimi pred zápasom pozdravím. Potom na deväťdesiat minút vypnem a sústredím sa len na hru. Po zápase sa potom zakaždým ponáhľam za nimi,“ skonštatoval otec tri a polročného Mattea.

Po sezóne sa s Liverpoolom rozlúči klubová legenda Steven Gerrard. Po jeho odchode bude najdlhšie „slúžiacim“ Liverpoolčanom práce Škrtel. Novú nálepku najväčšej hrajúcej legendy tímu rezolútne odmieta. „Stevie je Liverpool, to čo dosiahol on, sa nikomu z nás nepodarí. Akékoľvek porovnávanie s ním nie je na mieste,“ rezolútne zakončil debatu.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #Futbalista roka 2014