Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Portugalský Panenka zahanbil seba, nie brankára. Pozrite sa ako

„Funguje to vždy. Je to veľmi jednoduchý recept,“ vravieval o prevedení pokutového kopu, na ktorý má know-how, slávny hráč pražskej „Bohemky“ a československej reprezentácie Antonín Panenka.

18.03.2015 14:56
debata

Legendám sa nezvykne odporovať, tobôž, ak elegantná finta je ich duševným vlastníctvom, v tomto prípade však Panenka úplnú pravdu nemá. Recept je síce jednoduchý, na to, aby ste poslali loptu oblúčikom do stredu bránky, naozaj nemusíte byť ani Lionel Messi, či Cristiano Ronaldo, nefunguje však vždy a všade. A uvariť brankára v „hrnci hanby“ tiež nedokáže každý.

Presvedčil sa o tom aj hráč juniorského tímu Benficy Lisabon Romario Balde. Ten sa v druhom polčase zápasu mládežníckej edície Ligy majstrov, keď jeho tím viedol nad Šachtarom Doneck 1:0, pokúsil napodobniť miliónkrát videný kúsok z finále ME 1976 v Belehrade.

Odvahu mal ako Panenka, ale pevné nervy nie. Gólmana síce poslal do ľavého rohu bránky, do lopty však kopol tak slabo, že brankár ju ešte stihol na bránkovej čiare zastaviť.

Ukrajinský majster pred koncom duelu vyrovnal a na strely zo značky pokutového kopu následne slávil postup.

Na „Panenku“ potrebuje hráč odvahu, ešte viac sa mu zíde, ak sa mu pokus nevydarí. Tak, ako v utorok večer Baldemu, ktorý namiesto slávy čelil vyčítavým pohľadom spoluhráčov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Antonín Panenka