Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdinu Barryho chytali kŕče, ďakuje mame, krajanom a Bohu

Futbalisti Pobrežia Slonoviny si pod vedením francúzskeho trénera Hervého Renarda vybojovali celkové prvenstvo na jubilejnom 30. Africkom pohári národov (APN) 2015, ktoré je pre nich druhé v histórii.

09.02.2015 10:48
Boubacar Barry Foto: ,
Boubacar Barry.
debata

Premiérovo sa tešili z kontinentálneho titulu pred 23 rokmi. V nedeľňajšom mimoriadne dramatickom finálovom dueli na štadióne v meste Bata v Rovníkovej Guinei aj pred zrakmi prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA Seppa Blattera zvládli v súboji dvoch účastníkov MS 2014 proti Ghane lepšie jedenástkový rozstrel, v ktorom uspeli 9:8. V riadnom hracom čase aj po predĺžení sa tento duel skončil nerozhodne 0:0.

Hrdinom sa napokon stal 35-ročný brankár „slonov“ Boubacar Barry z belgického Lokerenu, ktorý v 11. sérii vyrazil pokus gólmana Ghany Razaka Brimaha a následne ho sužovaný kŕčmi sám „z bieleho bodu“ prekonal. Predtým sa z jedenástky pomýlili v prvej a druhej sérii Bony Wilfried a striedajúci Tallo z Pobrežia Slonoviny, resp. Ghančania Acquah a Acheampong v tretej a štvrtej sérii.

„V minulosti som bol viackrát kritizovaný, ale ukázal som, že som schopný sa rozvíjať. Nie som veľký futbalový talent, ale chcem sa zlepšovať a tvrdo som pracoval pre mužstvo. Moja mamička veľmi trpí. Najviac ďakujem jej, všetkým krajanom a Bohu, ktorý ma odmenil,“ povedal Barry tesne po stretnutí v emotívnom rozhovore pre francúzsku stanicu Canal+.

debata chyba
Viac na túto tému: #Africký pohár národov #Boubacar Barry