Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský mladík debutoval v Serii A. Priamo v jame levovej

Slovenský futbalista v službách talianskeho klubu FC Parma Lukáš Haraslín (nar. 26. mája 1996) zažil v nedeľu debut v tamojšej najvyššej súťaži Serie A, a rovno na posvätnej pôde.

02.02.2015 07:44
debata

Parmské mužstvo sa v rámci 21. kola predstavilo proti AC Miláno na štadióne San Siro. Posledné mužstvo tabuľky, ktorému navyše odpočítali jeden bod pre finančné nezrovnalosti, napokon prehralo s Milánčanmi 1:3.

Haraslína poslal jeho tréner Roberto Donadoni na ihrisko v 77. min, za svoj výkon dostal od denníka Gazzetta dello Sport známku šesť. Prestížny denník spomedzi jeho spoluhráčov lepšie ohodnotil len Antonia Nocerina a Uruguajčana Cristiana Rodrígueza (obaja 6,5).

Hráčom zápasu bol milánsky Jérémy Ménez, ktorý strelil dva góly (známka 7,5). Druhý Slovák z mužstva Parmy Pavol Bajza sedel na lavičke náhradníkov.

Hamšíka teší zníženie odstupu od AS Rím

Futbalisti SSC Neapol zvíťazili na ihrisku Chieva Verona tesne 2:1. Každý z tímov si dal po jednom vlastnom góle, o troch bodoch pre hostí rozhodla po hodine hry nová akvizícia SSC Manolo Gabbiadini. Slovenský ofenzívny stredopoliar Marek Hamšík sa dostal na trávnik v 78. min, keď vystriedal Belgičana Driesa Mertensa.

Fanúšikovia SSC privítali slovenského reprezentanta na ploche veľkým potleskom. Hamšík mohol počas svojho krátkeho pobytu na ihrisku skórovať po centri od švagra Waltera Gargana, ale svoju príležitosť nevyužil. Neapol po výhre zaostáva v tabuľke z 3. miesta na momentálne druhým AS Rím o štyri body. Ešte pred mesiacom bol rozdiel desaťbodový.

"V sobotu AS Rím iba remizoval. Vedeli sme, že keď vyhráme, znížime stratu na Rimanov. Sme radi, že sme triumfovali nad Chievom a na druhé miesto nám chýbajú už ‚iba‘ štyri body,“ uviedol na svojom webe Marek Hamšík a dodal: "Už myslíme na stredu, keď privítame vo štvrťfinálovom stretnutí Talianskeho pohára Inter Miláno.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Haraslín #FC Parma