Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Adamec mal ľahšiu mozgovú príhodu. Svojmu tímu bude zatiaľ chýbať

Necítim sa ani najlepšie, ani najhoršie, charakterizoval svoje pocity legendárny futbalista Jozef Adamec. Uplynulú sobotu ho prepustili z nemocnice a teraz sa bude liečiť v domácom prostredí.

25.01.2015 15:54
Jozef Adamec Foto:
Jozef Adamec.
debata

„Čakajú ma ďalšie vyšetrenia, ale dúfam, že sa môj stav zlepší,“ doplnil v nedeľu popoludní najslávnejší trnavský futbalista histórie, ktorý v ankete o slovenského futbalistu storočia obsadil druhé miesto.

Mrzí ho, že uplynulý štvrtok chýbal v telocvični na pravidelnom zápase svojej partie. „Ale hneď po ňom som mal všetky informácie, viem, ako sme hrali. Škoda, že teraz budem svojmu tímu nejaký čas chýbať,“ trochu sa pousmial.

Chýrneho kanoniera, ktorý má z MS 1962 striebro a štyri razy sa stal najlepším kanonierom v československej lige, minulý týždeň v utorok hospitalizovali v trnavskej nemocnici z podozrením na ľahšiu mozgovú príhodu a na niekoľko dní sa ocitol na jednotke intenzívnej starostlivosti. Doteraz mu zdravie slúžilo a ešte stále pravidelne hrával aj futbal za starých pánov.

„Pobolievala ma hlava nad obočím, jeden kamarát, s ktorým som sa práve stretol, ma presvedčil, aby som išiel do nemocnice. Počúvol som ho, dostal som rýchlu pomoc, dobre sa o mňa starali a našťastie, čo je najdôležitejšie, všetko sa zachytilo včas,“ vysvetlil bývalý futbalový reprezentant, ale aj tréner slovenských reprezentantov, ktorý bude mať o necelý mesiac 73. narodeniny. Opäť sa pomaly dostáva do starej formy a aj si zavše zasa zažartuje svojím typickým spôsobom.

Rodáka z Vrbového neďaleko Piešťan potešil záujem bývalých zverencov a priateľov o jeho zdravotný stav, dostal aj viaceré esemesky. „To je určite veľmi príjemné, cítim podporu a som rád, že na mňa ľudia nezabúdajú,“ dodal Jozef Adamec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Adamec