Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štadión v Trnave rastie ako z vody. Otvoria ho už v auguste legendy Ajaxu

Slávnostné otvorenie nového trnavského štadióna City Arena by sa malo uskutočniť posledný augustový víkend.

21.01.2015 16:22
City aréna Foto:
City aréna v Trnave.
debata

Do Trnavy sa chystajú hviezdy amsterdamského Ajaxu z jeho najslávnejšieho obdobia. Zmerajú si sily v exhibičnom zápase s legendami Spartaka Trnava. Infomáciu potvrdil Pravde hovorca trnavského klubu Marek Ondrejka.

„Ajax už štart potvrdil, ale menoslov jeho hráčov zatiaľ nemáme, mala by to byť partia futbalistov okolo Johana Cruyffa,“ uviedol Ondrejka. Ajax na čele s Cruyffom odohral 24. apríla 1969 azda najpamätnejší zápas na trnavskom štadióne. V semifinále EPM (predchodca Ligy majstrov) ho Spartak po drvivom tlaku zdolal 2:0, ale na postup mu to nestačilo (v prvom súbji podľahol 0:3).

Po tomto súboji sa stretnú domáci futbalisti s Laziom Rím. Súčasťou slávnostného otvorenia City Areny bude aj ďalší bohatý program, koncerty známych spevákov a skupín nielen zo Slovenska. O niekoľko dní neskôr, 8. septembra, privíta na novom trnavskom štadióne slovenská reprezentácia Ukrajinu v dôležitom stretnutí kvalifikácie ME 2016. Pri dobrom vývoji v skupine by mohli Slováci už oslavovať postup na šampionát.

Podľa Pavla Adamca, predsedu predstavenstva akciovej spoločnosti City-Arena, ktorá je investorom športovo-komerčného komplexu, výstavba futbalového štadióna a súsediacej obchodnej galérie v centre mesta pokračuje v súlade s harmonogramom. Adamec to uviedol na klubovej stránke Spartaka.

V uplynulých dňoch už prišlo k prepojeniu severnej a východnej tribúny v spodnej časti hľadiska. Na východnej tribúne musia ešte dokončiť poschodie a strechu. Namontovaných je viac ako sedemtisíc sedačiek. Práce intenzívne pokračujú aj v interiéri, kde inštalujú siete, vzduchotechniku a elektroinštalácie. Stavba futbalového stánku by mala stáť už v apríli, najneskôr v máji. „V ďalšej fáze sa budú dokončovať interiéry a potom prebehnú kolaudačné práce,“ doplnil Ondrejka.

Štadión je projektovaný podľa technických parametrov a požiadaviek UEFA a FIFA. Jeho kapacita bude 19-tisíc sedadiel, vyjde na 27 miiónov eur a celý komplex na 72 miliónov eur. V ňom sa ráta tiež s výstavbou dvojposchodového podzemného parkoviska s 1150 miestami, administratívnými priestormi, obchodmi, multikinom i apartmánový­mi bytmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #City aréna