Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Di María: FIFA by mala udeľovať dve Zlaté lopty

Podľa argentínskeho futbalistu Ángela Di Maríu by FIFA mala udeľovať dve Zlaté lopty. Jedna by bola pre lepšieho z dvojice Cristiano Ronaldo, Lionel Messi a druhá pre ostatných futbalistov.

13.01.2015 12:17
Ángel Di María Foto: ,
Ángel Di María.
debata

Najprestížnejšia individuálna anketa nemá už sedem rokov iného víťaza ako Ronalda a Messiho, hlasovanie sa tak mení skôr v určovanie, ktorý z nich mal lepší rok. „Ronaldo s Messim sú úplne odlišní hráči od ostatných. Niet pochýb o tom, že sú najlepší. Ale preto by FIFA mala udeľovať dve Zlaté lopty,“ vyhlásil Di María po pondelkovom galavečere FIFA v Zürichu, kde zvíťazil Ronaldo.

„Jedna Zlatá lopta by určila víťaza medzi touto dvojicou a druhú by získal niekto iný, aby sme aj my ostatní futbalisti mali šancu niečo vyhrať,“ dodal žartovne záložník Manchestru United. Dvadsaťšesťročný argentínsky reprezentant má za sebou jeden z najlepších rokov kariéry. Dostal sa aj do jedenástky roka podľa FIFA/FIFPro a v hlasovaní o Zlatú loptu skončil desiaty. Na štyroch hlasovacích lístkoch sa objavil na prvom mieste. Vo svojej krajine dokonca Messiho predčil a stal sa argentínskym futbalistom roka.

V ankete Zlatá lopta za posledných sedem rokov hneď šesťkrát obsadili Messi s Ronaldom prvé dve miesta. Len v roku 2010 chýbal Ronaldo medzi prvou trojicou a na druhé miesto sa dostal Andrés Iniesta. Ostatní futbalisti môžu brať ako výhru už len to, že sa dostanú do trojčlennej užšej nominácie. Tento rok sa to podarilo brankárovii Bayernu Mníchov Manuelovi Neuerovi, ktorý bol ako majster sveta s Nemeckom považovaný za favorita na to, že ukončí nadvládu hviezdnych útočníkov, ale nakoniec s necelými 16 percentami hlasov skončil tretí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ángel di María #Zlatá lopta FIFA 2014