Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Finančné fair-play Messiho prestup vylučuje. Nepôjde ani do Chelsea

Asistent trénera futbalistov Chelsea Steve Holland vylúčil nákup barcelonskej hviezdy Lionela Messiho, o ktorom v posledných dňoch špekulovali niektoré médiá.

09.01.2015 17:20
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata (1)

Podľa zástupcu hlavného kouča Josého Mourinha si argentínskeho útočníka nemôže dovoliť žiadny klub riadiaci sa pravidlami finančnej fair play UEFA.

Messi má údajne veľké nezhody s trénerom Barcelony Luisom Enriquem, nepáčia sa mu ani niektoré nedávne kroky vedenia katalánskeho klubu a uvažuje o odchode. Chelsea by ho vraj mohla získať za astronomických 500 miliónov libier. Táto suma by pokryla výkupnú klauzulu štvornásobného držiteľa Zlatej lopty aj jeho plat pri dlhodobej zmluve.

„José Mourinho dal celkom jasne najavo, že počas prestupového obdobia neočakáva žiadne príchody ani odchody. Sme úplne spokojní s tým, čo máme,“ uviedol Holland na tlačovej konferencii.

Chelsea vraj ani nemá o dvadsaťsedem­ročného kanoniera záujem. „Ja osobne by som takéto rozhodnutie neurobil. Keď sa pozriete na čísla v súvislosti s Messim, tak si myslím, že je nemožné, aby ho kúpil akýkoľvek klub riadiaci sa pravidlami finančnej fair play,“ dodal asistent londýnskeho tímu.

Messiho príchodu na Stamford Bridge neverí ani stredopoliar a Argentínčanov priateľ Cesc Fábregas, ktorý do Chelsea prestúpil pred sezónou z Barcelony. „Leo je šťastný v Barcelone a Barcelona je šťastná s ním. To, že začal Chelsea sledovať na Instagrame, sa zveličuje. Aj ja sledujem novinky z ostatných klubov. Tiež neverím tomu, čo bolo povedané o Messim a Enriquem,“ povedal Fábregas v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Onda Cero.

„Štve ma, keď o mne ľudia hovoria, že by som mohol byť sprostredkovateľom Messiho prestupu do Chelsea. Ako by som mohol rozhodovať o kontraktoch? Veď som len futbalista,“ dodal španielsky reprezentant.

1 debata chyba