Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Snívam o Anglicku. Hamšík by ma do zostavy nepustil, smeje sa Duda

Len pred tromi rokmi debutoval v slovenskej lige, už počas najbližšieho leta mu môžu tlieskať fanúšikovia v Anglicku, Nemecku či Taliansku.

10.01.2015 11:00
Ondrej Duda Foto: ,
Ondrej Duda v drese slovenskej reprezentácie do 21 rokov.
debata (1)

Kariéra talentovaného Ondreja Dudu (20) nabrala v posledných sezónach mimoriadne vzostupnú tendenciu. O služby slovenskej hviezdy Legie Varšava majú záujem slávne kluby z Premier League i Serie A, čo poľským médiám potvrdil otec rodáka zo Sniny. „V zime z Legie neodídem. Po sezóne však môže byť všetko inak,“ vraví bývalý stredopoliar Košíc.

Túžia po vás v Arsenale, Evertone, Neapole, oboch milánskych kluboch. Do kádra by vás chceli viacerí bundesligisti. Ako vnímate záujem popredných európskych tímov o vaše služby?
Znamená to, že moja celoročná snaha nezostala bez povšimnutia. Na druhej strane je to pre mňa motivácia do ďalšej práce. Nechcem sa preto príliš zaoberať prestupom. Radšej sa naďalej sústredím na seba a dobré výkony v drese Legie. Predsa len, ak v nich budem pokračovať, záujem o moje služby neopadne a prestup napokon vyjde.

Ktorý z uvedených klubov by ste uprednostnili?
Ťažko povedať. Najradšej by som si zahral v Anglicku. Premier League je pre mňa asi najatraktívnejšia možnosť.

V hre je aj Neapol, v ktorom nosí kapitánsku pásku Marek Hamšík. Láka vás možnosť zahrať si v jednom tíme s hviezdou reprezentácie?
Pôsobíme v podstate na rovnakých postoch. Znamená to, že do Neapola by som mohol prestúpiť zrejme až po Marekovom prípadnom odchode z klubu. Ak by v SSC zostal, pustil by ma na ihrisko len veľmi ťažko. Musím však povedať, že Hamšík je skvelý futbalista a bolo by úžasné zahrať si s ním v jednom tíme.

Nehrozí, že po takom veľkom záujme spyšniete?
Nemyslím si (smiech). Nemám také čosi v povahe. Zastávam názor, že dnes sa mi darí, zajtra sa už nemusí. Niektoré veci sa totiž v živote nedajú len tak ľahko naplánovať. Môže sa stať čokoľvek.

Je reálne, že z Legie odídete už počas zimného prestupového obdobia?
Veľmi nie. Posledné slovo budeme mať ja a môj otec. Momentálne zastávam názor, že môj čas ešte neprišiel. Taký postoj som odprezentoval aj Legii, ktorá so mnou na jar počíta.

A čo po sezóne?
Ak odídem, tak skôr v lete. Dovtedy však musím byť zdravý a naďalej podávať dobré výkony.

Legia istotne zaznamenala záujem o služby jednej zo svojich opôr. Pristúpili majitelia ku krokom, aby vás aj naďalej v klube udržali?
Nebolo to potrebné. V Legii mám zmluvu ešte na tri a pol roka a zástupcovia klubu nemajú dôvod prehovárať ma. Napokon, všetky záležitosti okolo môjho prípadného odchodu sme si už prebrali. Zhodli sme sa na tom, že najlepšie bude, keď v Legii ešte zostanem.

Viete odhadnúť, akú čiastku by za vás mohla Legia zinkasovať?
Ťažko povedať. Nie je mi jedno, koľko by za mňa Poliaci dostali. Ak príde k prestupu, chcem, aby na mne zarobili čo najviac.

Legia je po jesennej časti lídrom Ekstraklasy. Hovorí sa v klube len o zisku ďalšieho titulu?
Samozrejme. Tak ako každý rok. Hráči, fanúšikovia ani vedenie si nepripúšťa, že by sme nezískali titul. Rovnako dôležitý je však pre nás aj úspech v Európskej lige, v ktorej sme sa prebojovali už do šestnásťfinále.

Je motiváciou, že finále európskeho pohára číslo dva bude hostiť práve Varšava?
Zahrať si v ňom by bolo nádherné. Stále sme však od tejto méty príliš ďaleko. Najbližšie nás čaká Ajax Amsterdam, s ktorým to bude mimoriadne náročné. Ak budeme mať trochu šťastia, môžeme uspieť a postúpiť.

Ako ste strávili vianočné sviatky?
Tradične – s rodinou. Veľmi som sa na ňu tešil. Zopár chviľ som si užil aj s bývalými spoluhráčmi z Košíc. Teraz je však opäť čas na prácu. Už 14. januára vstupujeme do zimnej prípravy. Po testoch nás čaká odlet na sústredenie do Turecka, následne sa budeme pripravovať v Španielsku.

Niektorí z fanúšikov Legie si obľúbili pesničku Doo Dah od skupiny Cartoons a spájajú si ju s vaším menom. Pospevujú vám ju na štadióne?
To nie, ale keď schádzam z ihriska, čoraz častejšie spievajú moje meno. Ten pocit je veľmi príjemný, mám pri ňom zimomoriavky. Som rád, že ľudia vo Varšave si ma obľúbili.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #legia varšava #Ondrej Duda