Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík strávil Vianoce na Donovaloch, silvestrovať bude v Neapole

Marek Hamšík prežil vianočné sviatky na svojej chate na Donovaloch. "Vždy sa rád vraciam v týchto dňoch domov na Slovensko. Mám rád sneh, aspoň vtedy si trochu užijem zimu. Naše Vianoce sú typicky slovenské, klasické, samozrejme, najmä rodinné," prezradil slovenský futbalový reprezentant.

26.12.2014 13:26
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata (2)

Voľno mal tentoraz ešte kratšie ako obyčajne, už v pondelok sa musí hlásiť na tréningu. „Silvestrovať budeme v Neapole v našom dome. Aj so sestrou a jej uruguajským manželom Walterom Garganom, mojím spoluhráčom z klubu. Príde možno aj zopár ďalších spoluhráčov, ale veľa toho nenaoslavujeme, lebo už prvého máme zasa tréning.“

Kapitán neapolského tímu pricestoval do rodnej Banskej Bystrice krátko pred Štedrým večerom z katarskej Dauhy, kde jeho tím získal v súboji s Juventusom taliansky superpohár.

„Tento zápas sa hrá tradične v zahraničí. Už sme raz s Juventusom o túto trofej bojovali, bolo to v Pekingu. V Katare som nikdy nebol, aspoň som videl niečo nové, páčilo sa mi tam. Domáce prostredie mal súper, ale pre nás to lepšie dopadlo. Mrzí nás, že sme neoslávili zisk trofeje v Neapole s našimi fanúšikmi, lebo väčšina hráčov sa ešte v noci po zápase ponáhľala domov na sviatky.“

Ako je známe, stretnutie prinieslo veľkú drámu. Juventus dva razy viedol, ale Neapol dokázal vyrovnať, dve minúty pred koncom predĺženia na 2:2. Nasledovali penalty, v ktorých boli šťastnejší hráči spod Vezuvu (6:5). Slovenský reprezentant už v predĺžení nebol na ihrisku, preto nemohol zasiahnuť ani do penaltového rozstrelu.

„V opačnom prípade by som jedenástku asi kopal, trúfal by som si na ňu. Na lavičke som prežíval veľké nervy. Trofej si mimoriadne cením, do Neapola ju prinesieme po vyše dvadsiatich rokoch,“ vysvetľoval 27-ročný stredopoliar, ktorý dodal, že ambície SSC sú vyššie aj v lige.

„Myslím si, že máme na viac, ako sme ukázali doteraz. Chýbajú nám najmä body z domácich zápasov so slabšími tímami. Súťaž však bude ešte dlhá, chceme skončiť do tretieho miesta, ktoré zabezpečuje účasť v Lige majstrov.“

Superpohárový súboj sa hral v čase pondelňajšieho vyhlásenia ankety o najlepšieho slovenského športovca roka. Hamšík skončil na 9. mieste, tretí raz sa ocitol v prvej desiatke, čo sa nepodarilo nijakému inému slovenskému futbalistovi (najvyššie bol šiesty – 2009).

„Cením si, že som sa dostal medzi najlepších športovcov. A teším sa, že hlasujúci ocenili aj tím, futbal je kolektívna hra. Tento rok lepší nemohol byť, vyhrali sme všetky kvalifikačné zápasy. Musíme teraz najmä zvládnuť dve najbližšie jarné stretnutia doma, potom nám už bude chýbať iba krôčik na šampionát,“ zdôraznil.

Prvé futbalové kroky robil v malom klube Jupie Banská Bystrica, ktorý už viac ako rok nesie jeho meno. Futbalová škola Mareka Hamšíka pripravuje vyše 300 mladých hráčov, sám by sa raz po skončení kariéry rád venoval aj príprave futbalistov.

„Máme trinásť kategórií, od prípraviek až po starších dorastencov. Sme radi, že sme v tomto období získali silného partnera, poisťovňu Generali, ktorá podporí naše úsilie,“ dodal Marekov otec Richard.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Vianoce