Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanonier Henry ukončil kariéru. Mal som báječnú kariéru, vraví

Jeden z najlepších futbalových útočníkov minulej dekády Thierry Henry oznámil koniec kariéry. Francúzsky majster sveta z roku 1998 by ale mal pri futbale zostať.

16.12.2014 09:22
Thierry Henry Foto: ,
Thierry Henry v drese Arsenalu.
debata

Špekuluje sa o jeho zapojení do Arsenalu, kde strávil najlepšie roky svojej kariéry, rovnako bude pôsobiť v úlohe experta televízie Sky Sports.

Tridsaťsedemročný Henry je produktom akadémie Monaka, kde zbieral prvé úspechy. Následne prešiel Juventusom, Arsenalom, Barcelonou a New Yorkom Red Bull, kde sa na začiatku decembra rozhodol skončiť. Vzal si čas na rozmyslenie, ako bude pokračovať, a nakoniec oznámil koniec svojho účinkovania na ihrisku.

„Mal som to šťastie, že som mal báječnú kariéru a mohol som hrať za výnimočné kluby. Za 20 rokov som nazhromaždil veľa krásnych spomienok, ale teraz je čas začať novú kapitolu života,“ povedal Henry pre Sky Sports, kde bude teraz analyzovať zápasy po boku ďalších bývalých futbalistov Garyho Nevilla, Jamieho Carraghera a Jamieho Redknappa.

Tréner Arsenalu Arséne Wenger však nepochybuje o tom, že sa mu podarí bývalého zverenca začleniť do klubu v novej úlohe. „Je spätý s Arsenalom. Zažil tú bezpochyby najlepšie okamihy svojho života i kariéry. Jedného dňa sa určite vráti. Neviem, v akej to bude úlohe, to je na ňom. Musí si premyslieť, akým smerom povedie jeho ďalší život,“ vyhlásil Wenger.

Henry je najlepším strelcom Arsenalu (228 gólov) i francúzskej reprezentácie (51 gólov) v histórii. Počas 20 rokov získal 35 trofejí, vyhral francúzsku, anglickú aj španielsku ligu, Ligu majstrov, dvakrát bol vo finále majstrovstiev sveta a má aj titul majstra Európy. Päťkrát ho vyhlásili najlepším francúzskym futbalistom, dvakrát najlepším hráčom Premier League a dvakrát získal aj Zlatú kopačku pre najlepšieho strelca Európy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Thierry Henry