Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pelé už nepotrebuje intenzívnu starostlivosť

Zdravotný stav futbalovej legendy Pelého sa zlepšuje, už nepotrebuje podpornú liečbu obličiek a lekári sa mu už nevenujú tak, ako by ležal na jednotke intenzívnej starostlivosti.

02.12.2014 14:56
Pelé Foto: ,
Pelé.
debata

Pelé naďalej zostáva v nemocnici, leží v rovnakej izbe, do ktorej ho previezli pred piatimi dňami. Lekári monitorujú zdravotný stav svetovej celebrity.

Sedemdesiatšty­riročného Brazílčana hospitalizovali v Sao Paule so zápalom močových ciest. Po pondelkovom prehodnotení zdravotného stavu sa lekári rozhodli Pelého nedať znovu na hemodialýzu, ktorá bola potrebná na podporu jeho jedinej obličky. Hemodialýzu prerušili v nedeľu s tým, že ju ešte možno bude potrebovať v závislosti od reakcie jeho tela. Ďalšie vyšetrenia absolvuje Pelé v stredu a po nich bude jasné, či ho čaká opäť hemodialýza.

Pelé sa pred troma týždňami podrobil operačnému zákroku, pri ktorom mu odstránili obličkové kamene. Najlepší hráč uplynulého storočia podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) je okrem iného majstrom sveta 1958, 1962 a 1970. V uplynulých dňoch mu na pohode nepridal vývoj kauzy okolo jeho syna Edinha, ktorý si za pranie špinavých peňazí pravdepodobne odsedí vo väzení 33 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #pelé