Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blatter nepochybuje o Katare a MS 2022

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter nepripúšťa žiadne pochybnosti o tom, že v roku 2022 sa majstrovstvá sveta uskutočnia v Katare.

01.12.2014 12:50
Sepp Blatter Foto: ,
Prezident FIFA Sepp Blatter.
debata (1)

Povedal to vo filipínskej Manile, kde v nedeľu Ázijská futbalová konfederácia (AFC) bilancovala sezónu a udeľovala anketové ocenenia. „Verte mi, všetko, čo sa narozprávalo, čo zaznelo všelikde na svete – a od koho vlastne? Od tých, čo s futbalom v skutočnosti nemajú nič spoločné. Majstrovstvá sveta v roku 2022 sa budú hrať v Katare,“ odpovedal Blatter na kritické hlasy volajúce po zmene údajne skorumpovaného rozhodnutia o dejiskách MS 2018 a 2022.

Okolnosti sprevádzajúce hlasovanie výkonného výboru FIFA z decembra 2010 vyšetroval americký prokurátor Michael Garcia, ale nemecký sudca Joachim Eckert na základe jeho správy konštatoval, že neprišlo k takým zásadným skutočnostiam, ktoré by spochybňovali právoplatnosť výberu. Neeticky vraj konali iba jednotlivci, proti ktorým už FIFA podala trestné oznámenie na švajčiarskych úradoch. Garcia sa však ako šéf vyšetrovacej komory etickej komisie FIFA odvolal proti rozhodnutiu svojho kolegu Eckerta, ktorý riadi súdnu komoru.

Podľa viacerých kritikov je za situáciu zodpovedný aj Blatter. Napríklad prezident dvoch najvyšších nemeckých futbalových súťaží Reinhard Rauball ho vyzval, aby prevzal zodpovednosť a odstúpil.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sepp Blatter #MS 2022 Katar