Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vidíme samých seba ako veľké hviezdy, zúril po prehre Ivanovič

Kapitán srbskej futbalovej reprezentácie Branislav Ivanovič obvinil svojich spoluhráčov po domácej prehre 1:3 s Dánskom v kvalifikácii na majstrovstvá Európy 2016 z nedostatočného prístupu a podcenenia súpera.

15.11.2014 15:22 , aktualizované: 17:41
Srbsko, Dánsko, Bendtner, Ivanovič Foto: ,
Dánsky útočník Nicklas Bendtner strieľa jeden zo svojich dvoch gólov na pôde Srbska. Domáci kapitán Branislav Ivanovič mu v tom nezabránil.
debata

Srbi viedli v Belehrade o 4. min po góle Zorana Tošiča, ale po prestávke trikrát inkasovali a ich situácia v I-skupine je alarmujúca. Na konte majú jeden bod z troch zápasov.

„Vidíme samých seba ako veľké hviezdy a vždy si myslíme, že sme lepší ako ostatní. To je veľmi zlé zmýšľanie. Hráčom očividne nedochádza, čo je to dať si na seba srbský dres a hrať za národný tím. Toto trvá už roky, nemôžeme takto pokračovať,“ povedal obranca londýnskej Chelsea.

Videozostrih zápasov Srbsko - Dánsko

Stretnutie sa hralo pred prázdnym hľadiskom pre incident z predchádzajúceho domáceho zápasu proti Albánsku. „Jednoducho nie sme dosť dobrí. Musíme byť realistickí a osvojiť si plán do budúcnosti ako väčšina najlepších tímov. Dobrým príkladom je Belgicko, prešlo si ťažkým obdobím a teraz je jedným z najobávanejších v Európe,“ dodal Ivanovičov spoluhráč z Chelsea Nemanja Matič.

Advocaat už nie je trénerom Srbov

Holanďan Dick Advocaat už nie je trénerom srbskej reprezentácie. Deň po domácej prehre tímu s Dánmi to oznámil národný zväz FSS.

Šesťdesiatsedem­ročný rodák z Haagu Advocaat zotrval na lavičke len približne štvrť roka. Funkciu prevzal koncom júla po Sinišovi Mihajlovičovi (ten zamieril do talianskej Sampdorie Janov), resp. dočasnom trénerovi Ljubinkovi Drulovičovi.

Advocaat v minulosti viedol aj reprezentácie Holandska, SAE, Kórejskej republiky, Belgicka a Ruska. V predchádzajúcej sezóne koučoval holandský klub AZ Alkmaar, s ktorým to dotiahol do štvrťfinále Európskej ligy UEFA.

Tabuľka I-skupiny:
    Z V R P S B
1. Dánsko 4 2 1 1 6:4 7
2. Portugalsko 3 2 0 1 2:1 6
3. Albánsko 2 1 1 0 2:1 4
4. Srbsko 2 0 1 1 2:4 1
. Arménsko 3 0 1 2 2:4 1
debata chyba
Viac na túto tému: #kvalifikácia ME 2016 #srbská futbalová reprezentácia #Branislav Ivanovič #dánska futbalová reprezentácia