Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nulová vášeň pre reprezentáciu? Del Bosque verí, že ho nik neťahá za nos

Tréner španielskej futbalovej reprezentácie, jedného zo súperov Slovákov v C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska, je presvedčený, že hráči odovzdávajú národnému tímu maximum.

15.11.2014 08:41
Vicente del Bosque Foto: ,
Vicente del Bosque, tréner španielskej futbalovej reprezentácie.
debata

„Nik nás neťahá za nos,“ vyhlásil Vicente del Bosque na tlačovej besede pred sobotňajším zápasom s Bielorusmi v Huelve (20.45 h). Reagoval tým na verejné vyjadrenia obrancu Realu Madrid Sergia Ramosa, ktorý v rozhlasovom vysielaní spochybnil zdravotné problémy Diega Costu a Cesca Fábregasa z FC Chelsea.

„Sergio v minulosti tiež ubudol z nominácie pre zranenie a stiahli sme ho z trávnika, keď referoval o indispozícii. Verím hráčom. Šesť rokov nám to ako tímu klapalo a pristupovali sme k jeho členom tým správnym spôsobom,“ upozornil Del Bosque.

Aktuálne ambície Katalánska vzbudili otázky, či napríklad Fábregas a Gerard Piqué pociťujú dostatočnú vášeň v drese Španielska. „Pôsobia v seniorskej v reprezentácii od svojich 21, resp. 17 rokov, odohrali okolo 70 a 90 duelov. Sú európskymi aj svetovými šampiónmi a ja o týchto hrdinoch vôbec nepochybujem,“ povedal Del Bosque.

Na margo Diega Costu doplnil: „Je to chúlostivý prípad. Problémy v oblasti slabín sú často tie, cez ktoré sa nedá prehrýzť. V klube dostal úľavy a rozhodli sme sa nepovolať ho. Ak by sme mu neverili, bola by to nemilá situácia. Sám si ako Brazílčan vybral, že chce reprezentovať Španielsko, a už zaň hral napriek zraneniu.“

debata chyba
Viac na túto tému: #kvalifikácia ME 2016 #španielska futbalová reprezentácia #Vicente del Bosque