Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Özila ocenili za pomoc chorým deťom. Snažím sa byť príkladom, vraví

Špeciálnu cenu organizácie Laureus za charitatívnu prácu prevzal v Berlíne nemecký futbalový reprezentant Mesut Özil.

14.11.2014 08:11
Mesut Özil, Wayne Rooney Foto: ,
Stredopoliar Arsenalu Mesut Özil (v súboji s Waynom Rooneym z Manchestru United).
debata

Počas tohtoročného svetového šampionátu v Brazílii sa Özil finančnou pomocou podieľal na sprostredkovaní operácie pre 23 detí z mesta Coroatá postihnutých rázštepom pier a podnebia. Majster sveta Özil si cenu prevzal na štvrtkovej slávnostnej prezentácii odovzdávania cien Laureus Sport v Berlíne pre organizácie a ľudí, ktorí demonštrovali svoju pomoc v sociálnej sfére.

"Poskytnúť finančný dar sme sa rozhodli už dávno predtým. Chceli sme zanechať niečo po sebe, čo by pretrvalo aj po svetovom šampionáte v Brazílii, a preto sme sa rozhodli prispieť deťom na operáciu, ktoré to potrebujú,“ uviedol Mesut Özi na serveri AlPS Media.

K prevzatiu prestížneho ocenenia na podujatí v Berlíne, na ktorom sa zúčastnili aj športové legendy Franz Beckenbauer či Franz Klammer, nemecký futbalista poznamenal: "Som poctený tým, že si vybrali práve mňa. Nie je to však len cena, ale najmä motivácia a povzbudenie, aby som sa aj v budúcnosti angažoval v pomoci druhým. Budem sa snažiť byť príkladom aj pre iných vo svete futbalu.“

Özil momentálne pauzuje pre zranenie kolena a do zostavy futbalového Arsenalu by sa mal vrátiť až niekedy okolo Vianoc a možno až začiatkom budúceho roka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mesut Özil #MS 2014 vo futbale