Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je lepší ako ja, vraví Kahn o Neuerovi

Manuelovi Neuerovi sa dostalo prestížneho slovného ocenenia od jeho úspešného predchodcu vo futbalovej bránke Olivera Kahna.

27.10.2014 16:24
Manuel Neuer Foto: ,
Manuel Neuer.
debata

Podľa nemeckých médií legendárny gólman Bayernu aj nemeckej reprezentácie Kahn v nedeľňajšom televíznom vysielaní v rámci „Sky90 – Fussballdebatte“ odpovedal aj na otázku, či je Neuer už dnes lepším brankárom ako bol on.

„Je oveľa lepší, ako som bol ja v jeho veku. O tom niet pochýb. Ja som sa stal kompletným brankárom až po tridsiatke, on ním je už dnes, keď mu do nej ešte chýbajú dva roky. Momentálne je to pre mňa svetová brankárska jednotka,“ cituje 45-ročného Kahna server sportal.de. Kahna zrejme k tomuto názoru inšpiroval aj ďalší bezchybný výkon úradujúceho majstra sveta Neuera v nedeľňajšom šlágri 9. kola I. bundesligy, v ktorom líder tabuľky Bayern remizoval na trávniku druhej Borussie Mőnchengladbach 0:0.

Vicemajster sveta z roku 2002 Kahn vyslovil názor, že dnes dobrý futbalista vo všeobecnosti dozrieva skôr ako kedysi. "Mladí hráči sú oveľa skôr na vyššej úrovni, ako to bolo pred pár rokmi. V mládežníckych kategóriách sa s futbalistami pracuje inak ako kedysi, je to už iná úroveň,“ dodal Kahn.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manuel Neuer #Oliver Kahn