Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peším futbalom nikam neprídeme, vraví nový tréner Slovana

Bývalý československý reprezentant, účastník MS 1990 Jozef Chovanec (54) pôsobil ako tréner vo viacerých kluboch, Spartu priviedol k titulu majstra Česka.

16.10.2014 19:02
Jozef Chovanec Foto:
Jozef Chovanec na tréningu Slovana Bratislava.
debata

Výborné obdobie prežil ako kouč českej reprezentácie v rokoch 1998 až 2001, zúčastnil sa s tímom na európskom šampionáte 2000. Naposledy sedel na jar tohto roku na lavičke Ružomberka.

Dlho ste uvažovali o ponuke Slovana?
Nie, dlho som neváhal, zvážil som si všetky okolnosti a prijal som ponuku.

Slovan prežíva krízu. Poznáte jej príčinu?
Príčin je určite viac. Tím sa prebojoval do skupiny Európskej ligy. Možno kumulácia zápasov a enormná záťaž zapríčinili pokles výkonnosti.

Máte prehľad o hráčskom kádri?
Mám, myslím si, že v lete bolo mužstvo veľmi dobre doplnené, prišli mladí, nádejní hráči s perspektívou. Lenže futbal niekedy prináša aj takúto situáciu, nie všetko sa hneď podarí podľa predstáv. V mojich očiach má však Slovan najsilnejší káder v lige.

Už v nedeľu čaká mužstvo Trnava, veľké derby. Máte málo času, ako ho chcete využiť?
Vždy som mal rád vo futbale veľké výzvy, toto je jedna z nich. Obavy nemám, hoci času je naozaj málo. Nejaké vstupné informácie som získal, už sa teším na prácu s mužstvom. Chceme nadviazať na lepšie výsledky z minulosti.

Naposledy ste pôsobili v Ružomberku, považujete to za výhodu?
Určitá výhoda to je, mohol som sa po dlhšej dobe opäť viac oboznámiť so slovenským futbalom a jeho súťažou.

Už o necelý týždeň Slovan narazí na Spartu, ktorú dobre poznáte…
Najskôr nás čaká Trnava, na tento zápas sa teraz budem sústreďovať. Je pravda, že poznám Spartu i jej hráčov, môže to byť výhoda. Teraz je však najpodstatnejšie, aby hráči v Slovane boli ochotní počúvať a stotožnili sa s mojou predstavou.

Ako vnímate fakt, že Slovan stráca na lídra súťaže Trenčín štrnásť bodov?
Máme o dva zápasy menej, to treba tiež povedať… Taká strata, samozrejme, nie je príjemná, je to nelichotivé. Musíme urobiť všetko preto, aby sa naše postavenie v lige zlepšilo.

Aký herný štýl budete preferovať?
Slovan hrá technický a kombinačný futbal. Na tom budeme jednoznačne stavať, chceme rozvíjať to, čo je mužstvu vlastné. Určite však musí byť v hre väčší zápal, energia, agresivita. Musíme hrať futbal, na ktorý sa bude dať pozerať. Peším futbalom sa nikam nedostaneme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Chovanec #ŠK Slovan Bratislava