Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klinsmann čelí kritike. Návrat reprezentantov do MLS bol krokom späť, vyhlásil

Tréner americkej futbalovej reprezentácie Jürgen Klinsmann čelí kritike za negatívne komentáre na adresu MLS. Podľa komisára zámorskej ligy Dona Garbera nemecký kouč svojimi výrokmi poškodil súťaž i celý futbal v Spojených štátoch.

16.10.2014 12:26
Jurgen Klinsmann Foto: ,
Jurgen Klinsmann.
debata

Klinsmann, ktorý vedie tím USA od roku 2011, vyhlásil, že pre reprezentantov Clinta Dempseyho a Michaela Bradleyho bol krokom späť nedávny návrat z Európy do domácej súťaže, kde obaja riskujú pokles formy. „Jürgenove komentáre sú veľmi škodlivé pre ligu a celý futbal v Severnej Amerike… hlavne to nie je pravda,“ povedal Garber na stredajšej tlačovej konferencii.

„Poslal tým zlú správu ostatným americkým hráčom, ktorých chceme mať v MLS, aby sme mohli rozvíjať futbal u nás a celú našu súťaž. Jürgen musí dôkladne premýšľať, ako sa verejne prezentuje,“ uviedol šéf MLS.

Klinsmannovi tiež vyčíta, že na letný svetový šampionát nezobral americkú legendu Landona Donovana. „Landon mal v Brazílii byť. Nie preto, že si to zaslúžil, ale vďaka svojim výkonom. To, ako sa s Landonom zaobchádzalo, považujem za neospravedlni­teľné,“ vyhlásil Garber.

Najlepší strelec americkej histórie sa v piatkovom zápase s Ekvádorom rozlúčil s reprezentačnou kariérou. Tento rok má tridsaťdvaročný Donovan v pláne skončiť s futbalom úplne.

debata chyba
Viac na túto tému: #MLS #Jürgen Klinsmann #americká futbalová reprezentácia