Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi odštartovali kvalifikáciu ako z veľkej knihy, ani Vrba to nečakal

Zverenci Pavla Vrbu dosiahli v úvodných dvoch zápasoch dve víťazstvá, čo znamená šesťbodový zisk a druhé miesto v tabuľke A-skupiny. Lídrom je Island, ale len o skóre, tretie Holandsko zaostáva za vedúcou dvojicou o tri body.

11.10.2014 11:12
Pavel Vrba Foto:
Pavel Vrba.
debata

Česi vyhrali v piatkovom dueli na ihrisku Turecka 2:1, hoci prehrávali gólom Umuta Buluta už z 8. minúty. Skóre otočili zásahmi Tomáša Sivoka a Bořka Dočkala. „Nezvíťazil lepší tím, ale bojovnejší,“ priznal tréner ČR Pavel Vrba, ktorý upravil svoju bilanciu na lavičke národného tímu na 2–2–2 pri skóre 9:9.

Päťdesiatročný kouč si pripísal druhé víťazstvo po štyroch stretnutiach bez úspechu. Oba triumfy dosiahol v súťažných zápasoch, predchádzajúce súboje boli prípravné. „Neveril som, že po prvých dvoch dueloch budeme mať na konte šesť bodov, je to veľmi dôležitý vstup. Myslím si, že to nikto nečakal,“ povedal pre spravodajský server iDnes.cz Vrba.

Česi okrem Turkov zdolali pri vstupe do aktuálneho kvalifikačného cyklu aj bronzových medailistov z letných majstrovstiev sveta v Brazílii Holanďanov. „Podľa mňa sa situácia nezmenila. Stále favorizujem na prvé miesto Holandsko. Turecko, my a Island budeme tvrdo bojovať o druhú pozíciu,“ uzavrel bývalý kormidelník Púchova, Žiliny či Plzne.

Na kontinentálny šampionát do Francúzska sa kvalifikujú prvé dve mužstvá z každej z ôsmich skupín a najlepší tretí tím po odrátaní výsledkov so šiestym národným výberom v danej skupine.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Vrba #česká futbalová reprezentácia