Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dlhoročný dištanc pre Ráka a Hodúra platí už na celom svete

Ivan Hodúr spolu dvadsaťpäť rokov a Róber Rák pätnásť si futbal súťažne nezahrajú už nie len na Slovensku, ale ani v zahraničí.

25.09.2014 14:16
Ivan Hodúr Foto:
Ivan Hodúr.
debata (3)

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) vo štvrtok potvrdila, že rozširuje ich tresty od Slovenského futbalového zväzu (SFZ) za ovplyvňovanie výsledkov stretnutí na globálnu platformu. Rovnako postupovala aj v prípade 13 futbalistov z Estónska.

FIFA už v januári celosvetovo rozšírila sankcie pre Ivana Hodúra (14 rokov), Tomáša Hubera (18 rokov), Michala Diana (18 rokov) a Mariána Dirnbacha (25 rokov), teda pre aktérov kauzy okolo manipulácie s výsledkami stretnutí najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.

V máji disciplinárna komisia SFZ trestala opäť – tentoraz vo veci korupčného správania a ovplyvňovania výsledkov v prípravných zápasoch FC Nitra z roku 2011. Hodúrovi zvýšila dištanc o ďalších 11 rokov na celkovo 25 (od 13. septembra 2013).

V rovnakej záležitosti padlo rozhodnutie aj ohľadom Ráka, ktorý má zastavenú pretekársku činnosť na 15 rokov od 30. apríla 2014. FIFA teraz v zmysle článku 78 § 1© a článku 136ff svojho Disciplinárneho poriadku rozšírila pôsobnosť májového rozhodnutia SFZ na všetky svoje členské krajiny, a to s účinnosťou od 24. septembra 2014.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Hodúr #Róber Rák