Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dokonalý výkon, zhodnotili Islanďania jednoznačný triumf nad Tureckom

Veľkú radosť mali z vydareného vstupu do európskej kvalifikácie futbalisti Islandu, ktorí doma zdolali v A-skupine Turecko jednoznačne 3:0.

10.09.2014 14:25
Nórsko, Island Foto: ,
Radosť hráčov Islandu.
debata

Severania podali podľa útočníka Kolbeinna Sigthórssona v utorok dokonalý výkon, s čím súhlasil aj tréner Lars Lagerbäck.

„Bol to skvelý zápas vďaka všetkým hráčom. Myslím si, že sme hrali dobre celých 90 minút,“ povedal Sigthórsson, ktorý v 77. minúte uzavrel skóre na 3:0. „Prvý polčas? Skvelý. Druhý polčas? Suverénny s dostatkom šancí na to, aby sme zvíťazili väčším rozdielom ako 3:0. Celkovo sme podali dokonalý výkon,“ doplnil útočník Ajaxu Amsterdam.

Chválou nešetril ani kouč Lagerbäck. „Hráči ma ohromili. Pripravovali sme sa celý týždeň a prvá polovica asi patrila k tým najlepším počas môjho pôsobenia v tíme. Potom sme po zmene strán kontrolovali zápas a boli sme veľmi efektívni. Som s hráčmi veľmi spokojný,“ vyhlásil švédsky tréner.

Okrem útoku ocenil aj islandskú obranu. „Keď hráte proti individuálne vybavenému tímu, aký má Turecko, najdôležitejšou vecou je dobrá organizácia v defenzíve a vyhrávať súboje jeden na jedného. Pamätám si, že súper mal jedinú gólovú šancu. To hovorí za všetko,“ skonštatoval Lagerbäck.

Na druhej strane sa kouč snaží výhru a momentálnu vedenie v skupine A nepreceňovať. „Rovnako sme začali aj minulú kvalifikáciu, keď sme doma zdolali Nórsko a potom prehrali na Cypre. Môžem sľúbiť, že nepôjdeme do Lotyšska s myšlienkami, že už sme vyhrali skupinu. Každý zápas je rovnako dôležitý,“ upozornil Lagerbäck.

„Musíme sa koncentrovať, pracovať na našej hre a ďalej sa zlepšovať. Po takomto perfektnom zápase je ťažké byť ešte lepší, takže dúfame, že môžeme výkon na tejto úrovni aspoň zopakovať v ďalšom zápase,“ dodal Sigthórsson. Island je najbližším domácim súperom Česka, v Plzni sa predstaví 16. novembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #kvalifikácia ME 2016 #turecká futbalová reprezentácia #islandská futbalová reprezentácia